Jak vybrat nejlepší zpevňující krém na tělo

Představte si, že vaše kůže je jako pružná látka, která postupem času ztrácí elasticitu. Stejně tak naše pokožka stárne a ztrácí pevnost, a to hlavně po těhotenství nebo výrazném hubnutí a už nevypadá tak dobře a pevně jako dřív. A právě to je ta správná chvíle pro zpevňující krémy, které dokážou vypnout povislou kůži. Jaký je nejlepší zpevňující krém na tělo a jak ho vybrat? Vše se dozvíte v tomto článku.

nejlepsi-zpevnujici-krem-na-telo-fb

 

Co způsobuje stárnutí kůže

Každým okamžikem stárneme. Je to nevyhnutelný proces a čeká bohužel každého z nás. Kůže a pokožka začíná stárnout už kolem třicátého roku života, protože s přibývajícím věkem klesá produkce kolagenu a elastinu. Kolagen tvoří základní stavební kámen pokožky, dodává jí pevnost a strukturu, zatímco elastin umožňuje kůži se natáhnout a vrátit se do původního stavu. 

Když produkce těchto látek přirozeně klesá, kůže začíná ztrácet svou pružnost, stává se tenčí, je více suchá a méně odolnou vůči vnějším vlivům. To vede k tvorbě vrásek, ochabnutí pokožky a tzv. povislé kůži. V tu chvíli přichází na řadu správná péče a zpevňující krémy na tělo.

Pro koho je vhodný zpevňující krém na tělo

Odpověď je jednoduchá – pro kohokoliv, kdo pozoruje známky stárnutí kůže. Ať už jste po těhotenství, výrazném hubnutí, nebo prostě cítíte, že vaše pokožka není tak pevná, jak bývala, zpevňující krémy s účinnými látkami jsou skvělým způsobem, jak zpevnit kůži.

Jak vybrat nejlepší zpevňující krém na tělo?

Vybrat ten nejlepší zpevňující krém na tělo není jen tak. Na trhu najdete spoustu kosmetických produktů, ale rozhodně ne všechny budou opravdu fungovat.

nejlepsi-zpevnujici-krem

TIP: Jaký je nejlepší kolagen na pleť, vlasy a klouby?

Podle čeho tedy vybrat ten nejlepší?

  • Složení krémů: Nejlepší zpevňující krém na tělo by měl obsahovat účinné látky pro podporu tvorby kolagenu. Měl by hloubkově hydratovat pokožku a dodat kůži potřebné živiny.
  • Typ pokožky: Každá pokožka je jiná a může vyžadovat jinou péči. Vyberte si takový zpevňující krém, který bude vhodný pro váš typ pokožky (suchá, mastná, smíšená apod.)
  • Kvalita a certifikace: Abyste měli jistotu kvality produktu, dívejte se, zda zpevňující krém prošel testováním a zda obsahuje certifikované látky, které zaručují jeho účinnost.
  • Účinky: Zpevňující krém by měl hydratovat a zklidňovat pokožku, vyživovat a doplňovat látky, kvůli kterým kůže ztrácí pružnost a pevnost a podporovat přirozenou regeneraci buněk.

TIP: Pro zpevnění kůže a zmírnění celulitidy vám pomůže skořicový krém Cellucream s patentovaným složením aktivních látek.

Co by měl obsahovat nejlepší zpevňující krém na tělo

Pojďme se blíže podívat na jednotlivé účinné látky, které obsahují zpevňující krémy na tělo a jak fungují. Vybírejte krém ale nejen podle účinných látek, ale také podle vlastních potřeb (zdravotní omezení, alergie, ekzémy atd.).

  • Kapsaicin: Tato látka je výtažek z chilli a zvyšuje krevní oběh, zlepšuje zásobování buněk kyslíkem a živinami. Podporuje také rozklad tukových buněk, čímž skvěle zpevňuje pokožku a pomáhá také s celulitidou.
  • Skořicový olej a silice: Má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, zlepšuje regeneraci buněk a chrání pokožku před volnými radikály.
  • Mandlový olej: Poskytuje hloubkovou hydrataci, zvyšuje pružnost pokožky a podporuje její regeneraci a pevnost. Obsahuje také mnoho vitamínů jako vitamín E, D, B komplex a z minerálů zinek.
  • Bambucké máslo: Získává se ze semen stromu máslovníku a je opravdu skvělým pomocníkem s hydratací pokožky. Hydratuje, zklidňuje podrážděnou pokožku a podporuje její regeneraci, což zvyšuje pevnost a pružnost.
  • Vitamín E: Chrání pokožku před volnými radikály, posiluje kožní bariéru a zabraňuje dehydrataci, což zlepšuje pevnost pokožky. Navíc vitamín E ochraňuje kůži také před poškození z UV záření a zabrańuje dehydrataci pokožky.
  • Ethyl Ferulate: Ethyl Ferulate je silný antioxidant, který chrání pokožku před volnými radikály a UV zářením, podporuje regeneraci buněk a zpomaluje předčasné stárnutí.
  • Výtažek z Chmelových Šištic: Zklidňuje pokožku, má protizánětlivé vlastnosti a podporuje regeneraci a tonizaci pleti, a to i problematické pleti.

cellucream

TIP: Akné v dospělosti, a co na něj funguje?

Nejlepší zpevňující krém na tělu Cellucream

Trápí vás tzv. povislá kůže na břiše, pažích, stehnech nebo jinde na těle a hledáte ten nejlepší zpevňující krém na tělo, který by vám pomohl? Pak bychom vám rádi představili zpevňující skořicový krém na celulitidu s chilli Cellucream, který má patentovaný komplex přírodních aktivních látek Cellactive® Shape, který zpevňuje a vyhlazuje pokožku, zlepšuje strukturu problémových partií a redukuje také projevy celulitidy. 

Jak funguje zpevňující krém Cellucream

Zpevňující krém na tělo Cellucream stačí nanést na oblast, kterou chceme zpevnit (nejčastěji břicho po porodu, stehna , paže nebo jiné povislé partie po hubnutí), a aktivní látky se vstřebají do kůže, kterou hydratují, vyživují a podporují její elasticitu a pružnost. Navíc díky výtažku z chilli pořádně prohřeje a pomáhá tak zbavit se podkožního buněk a tím redukovat i projevy celulitidy, kterou dnes trpí až 90 % žen.

#produkty#https://www.nanospace.cz/telova-mleka/

Mohlo by vás zajímat: Co funguje na celulitidu: 5 osvědčených tipů

Zpevňující krém na tělo proti celulitidě

Skořicový zpevňující krém na tělo Cellucream skvěle funguje také proti projevům celulitidy, jako jsou charakteristické dolíčky hlavně na stehnech, břichu a zadku, které vznikají s přibývajícími podkožními tukovými buňkami, které jsou vytlačovány směrem k povrchu kůže. Skořicový krémem Cellucream je vhodný na zábaly a masáže proti celulitidě.

7 tipů, jak zpevnit kůži

Máme pro vás ještě několik tipů, kterými můžete zpevnit kůži. Aby byla vaše kůže mladistvá a pevná, je dobré zahrnout do svých každodenních činností také pohyb, zdravý jídelníček a dostatek tekutin. Co dalšího pomáhá na zpevnění kůže?

Pravidelné cvičení a pohyb

Určitě víte, že pravidelný pohyb a cvičení je pro naše tělo nejen zdravé, ale také nám pomáhá udržovat ho v dobré kondici. Pro zpevnění kůže je ideální zejména silové cvičení, které pomáhá budovat svaly a redukovat tuk, což vede k pevnější a pružnější pokožce. Zaměřte se na cvičení jako jsou dřepy, výpady a posilování břicha podle toho, kde vás trápí povislá kůže.

nejlepsi-zpevnujici-krem-na-telo (1)

TIP: Co je celulitida a jak se jí efektivně zbavit?

Zdravý a vyvážený jídelníček

Vyvážená strava bohatá na bílkoviny, vitamíny, minerály a antioxidanty podporuje zdravou pokožku. Do svého jídelníčku přidejte potraviny jako ryby, ořechy, semena, ovoce a zeleninu. Také strava bohatá na vitamíny A, C a E podporuje tvorbu kolagenu a udržuje pokožku pevnou. 

TIP: Vyzkoušejte kolagen s vitamínem C Beauty booster pro krásnou a pevnou pokožku.

Pijte dostatek vody

Pijte dostatek vody, aby byla vaše pokožka hydratovaná a pružná. Hlídejte si denní příjem tekutin,a to hlavně v létě když je horko nebo při sportu.

Masáže

Víte, že masáže zlepšují krevní oběh a lymfatický tok, což podporuje pevnost pokožky? Nejlepší kombinace je masáž se zpevňujícím krémem Cellucream, který vám pomůže zmírnit také celulitidu na stehnech, hýždích nebo břichu. Skvěle funguje i akupresní podložka. 

Kolagen

Doplňky stravy s kolagenem mohou výrazně podpořit pevnost a pružnost pokožky, a to i když je už kůže povislá. Kolagen udržuje pokožku pevnou a hladkou, ale jeho přirozená produkce postupem času klesá.. Kolagenové doplňky stravy mohou výrazně zpomalit proces stárnutí pokožky a zlepšit její celkovou strukturu a tzv. vypnout povislou pokožku.

#produkty#https://www.nanospace.cz/doplnky-stravy-pro-zlepseni-pleti/

TIP: Vyzkoušejte kolagen pro krásnou pleť – Collagen peptides plus s bioaktivními kolagenovými peptidy pro krásnou pleť a pevnou pokožku nebo rovnou kolagenový prášek.

Otužování

Studená sprcha není nic příjemného, ale má mnoho zdravotních přínosů. Studená voda stimuluje krevní oběh, což napomáhá lepšímu zásobování buněk kyslíkem a živinami. Tím se zvyšuje elasticita pokožky a podporuje její regenerace. Pravidelné otužování pomáhá k celkovému zdraví nejen pokožky, ale také posiluje imunitu a obranyschopnost těla.

Ochrana před sluncem

Slunce dokáže naši kůži pěkně potrápit, a to nejen v létě. Kdykoliv svítí slunce bychom se měli chránit před UV zářením, protože vystavení kůže slunci způsobuje rychlejší stárnutí pokožky, protože UV záření proniká do hlubších vrstev pokožky, kde poškozuje kolagenová a elastinová vlákna. Takže chraňte svou kůži kvalitními krémy s SPF.

TIP: Pro běžné používání můžete vyzkoušet hydratační denní krém proti vráskám SPF 15.

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Co pomáhá na povislou kůži?

Na povislou kůži na břichu, stehnech nebo celkově po zhubnutí či během stárnutí pomáhá zpevňující krém na tělo, cvičení, zdravý jídelníček a také dostatečný pitný režim. Kromě kosmetiky pomáhají také kolagenové doplňky stravy pro vypnutí a zpevnění kůže.

Jak zlepšit elasticitu kůže?

Postupem času klesá přirozená tvorba kolagenu a elastinu, díky kterým je kůže pevná a elastická. Elasticitu a pružnost kůže můžete zlepšit zpevňujícím krémem na tělo s obsahem účinných látek, příjmem zdravých potravin jako ořechy, semínky, luštěniny a potraviny s vysokým obsahem bílkovin. Pomáhá také užívání doplňků stravy s kolagenem.

Jak vybrat nejlepší zpevňující krém na tělo?

Zpevňující krém na tělo vybírejte především podle složení. Měl by obsahovat látky jako bambucké máslo, kapsaicin, mandlový a skořicový olej, vitamín E a další účinné látky pro zdravou a pevnou kůži. Zároveň by měl krém vyhovovat vašemu typu pleti.

Zdroje

  • Farage, M.A., Miller, K.W., Elsner, P. and Maibach, H.I., 2013. Characteristics of the aging skin. Advances in wound care, 2(1), pp.5-10.
  • de Miranda, R.B., Weimer, P. and Rossi, R.C., 2021. Effects of hydrolyzed collagen supplementation on skin aging: a systematic review and meta‐analysis. International journal of dermatology, 60(12), pp.1449-1461.
  • Chavoshnejad, P., Foroughi, A.H., Dhandapani, N., German, G.K. and Razavi, M.J., 2021. Effect of collagen degradation on the mechanical behavior and wrinkling of skin. Physical Review E, 104(3), p.034406.
  • Kawarkhe, P., Deshmane, S. and Biyani, K., 2016. Natural antioxidant for face cream: a review. Int. J. Res. Cosmet. Sci, 6, pp.1-5.
  • Gorouhi, F. and Maibach, H.I., 2009. Role of topical peptides in preventing or treating aged skin. International journal of cosmetic science, 31(5), pp.327-345.
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.