Nanobavlna®: Nejlepší povlečení pro alergiky

Sháníte kvalitní povlečení vhodné pro malé a velké alergiky? Zkuste populární řadu nanovlákenného povlečení pro atopiky a alergiky na roztoče s názvem Nanobavlna®. Toto povlečení je plně nahrazuje protiroztočové povlaky a speciální přikrývky a polštáře a chrání malé i velké alergiky před roztoči a jejich alergeny. Pojďme se podívat na to, co to je povlečení Nanobavlna® a jak přesně funguje. 

nanobavlna-pro-klidny-spanek

 

Co je Nanobavlna® a proč je tak unikátní?

Nanobavlna® je revoluční tzv. sendvičová textilie, kterou se nám v České republice podařilo vyvinout díky moderním technologiím. Povlečení a prostěradla z ní jako první na světě dokážou plně nahradit protiroztočové povlaky a lůžkoviny. Jedná se totiž o unikátní kombinaci velmi oblíbeného bavlněného saténu, jež patří ke špičce ve světě povlečení, a funkční nanovlákenné tkaniny. Právě ta vytváří nepropustnou bariéru, skrz kterou roztoči, viry či bakterie nemají šanci projít. Vy si tak můžete užívat bezstarostný odpočinek v naprostém pohodlí a luxusu.

Tip: Nevíte, jak se efektivně zbavit roztočů v čalounění a matraci? Přečtěte si náš článek. 

nanospace-nanobavlna-postel

Jak funguje povlečení pro alergiky

Povlečení pro alergiky Nanobavlna® se skládá ze 3 vrstev

  • bavlněného saténu ze 100% biobavlny,
  • nanovlákenné membrány
  • a tkaniny ze 100% polyesteru.

Povlečení z Nanobavlny® je vyrobeno z kvalitního bavlněného saténu, který je známý pro svou měkkost a hebkost. Tento materiál vám poskytne nejen příjemný pocit na pokožce, ale také vylepší vaše spánkové zážitky. Ponořte se do naprostého pohodlí Nanobavlny® a proměňte svou postel v útulný svatyni.

Údržba je jednoduchá, lůžkoviny stačí vyprat v pračce na 40 °C v šetrném pracím prostředku a nechat uschnout. V případě odolných skvrn vždy používejte šetrné a ekologické odstraňovače skvrn, abyste nepoškodili membránu. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=cleanee+prac%C3%AD+gel

Inovativní nanovlákenná tkanina

To, co odlišuje Nanobavlnu®, je její inovativní nanovlákenná tkanina. Tato funkční textilie vytváří neprostupnou bariéru, která blokuje pronikání roztočů, virů a bakterií do vaší postele. Díky pokročilé nanotechnologii zajišťuje Nanobavlna® čisté a hygienické spánkové prostředí, podporující zdravý životní styl. Odpočívejte s klidnou myslí, vědomi si toho, že jste chráněni před potenciálními alergeny a patogeny.

S povlečením Nanobavlna® se můžete rozloučit s tradičními protiroztočovými povlaky a lůžkovinami. Tento revoluční produkt nabízí komplexní řešení, které spojuje pohodlí a ochranu v jednom balení. Nahrazením svého současného povlečení Nanobavlnou® eliminujete potřebu dalších protiroztočových povlaků. Zažijte pohodlí jednoho kompletního řešení, které se postará o vaše potřeby při spánku.

 

#produkty#https://www.nanospace.cz/nanobavlna/

Tip: Přečtěte si více informací o bavlněném saténu.

Nanovlákenná membrána plní funkční úlohu. Zajišťuje účinnou a efektivní ochranu alergiků před roztoči a jejich alergeny (exkrementy). Je upředená z nanovláken – tenkých vláken, které jsou tisíckrát tenčí než lidský vlas. Je proto jako jemná pavučina, jejíž otvory mezi jednotlivými vlákny jsou natolik titěrné (100-150 nm), že jimi tito škůdci s rozměry okolo 420 000 nm ani jejich výkaly o velikosti 1 000 nm neprojdou. Funguje tedy jako mechanická bariéra, která nekompromisně brání prachovým roztočům v průchodu, shromažďování a množení uvnitř lůžkovin

Kromě toho ale dokáže zabránit i průchodu bakterií (velikost 100–10 000 nm), virů (cca 100-150 nm) či svrabu (300 000 nm). 

Vysokou účinnost nanovlákenné vrstvy potvrdily i testy odborných ústavů:

  • Textilní zkušební ústav v Brně ověřil účinný záchyt mikroorganismů ≥ 99,0 %.
  • Technická univerzita v Liberci při testování prokázala účinný záchyt prachových částic ≥ 99,0 %.
  • Státní zdravotní ústav v Praze nezjistil žádné negativní reakce při kontaktu s lidskou pokožkou.

Společně se spodní vrstvou z vysoce odolné tkaniny ze 100% polyesteru tak Nanobavlna® představuje ideální materiál, který spolehlivě chrání, je prodyšný, pevný, savý, má krásný luxusní vzhled a je neuvěřitelně hebký. Navíc i po mnoha vypráních neztrácí své zářivé barvy. Pro tyto jedinečné vlastnosti si Nanobavlnu® zamilují nejen alergici a astmatici, ale každý, kdo chce pro kvalitu svého spánku udělat maximum.

nanospace-nanobavlna-bavlneny-saten

Investice do luxusu, která se rozhodně vyplatí

O tom, že kvalitní spánek prospívá našemu tělu i mozku není pochyb. Mnoho vědeckých studií prokázalo, že lidé, kteří si dopřávají dostatek zdravého odpočinku, jsou zdravější, štíhlejší, chytřejší, atraktivnější a šťastnější. Spánek má totiž výrazný vliv na imunitní systém, metabolismus a chuť k jídlu, logické rozhodování, učení či paměť, ale také na emoční pohodu a zvládání stresu. Dopřává nám regeneraci, která je pro lidský organismus a jeho bezproblémové fungování nesmírně důležitá.

Tip na článek: Co dělat, když nemůžete spát: 30 vědecky podložených tipů

#produkty#https://www.nanospace.cz/protiroztocove-povleceni/

Chcete zase dobře usínat a oddávat se ničím nerušenému spánku, po kterém se budete do nového dne budit svěží, plní energie a se skvělou náladou? Vybavte si postel produkty z Nanobavlny®. Je vhodná na všechny typy lůžkovin a matrací. Navíc plně nahrazuje bariérové povlaky a antialergické polštáře a přikrývky, takže ušetříte, i když budete spát v luxusu.

Spěte doslova jako v bavlnce, a hlavně bez nezvaných hostů – prachových roztočů, kteří způsobují nepříjemné alergické reakce. Už po první noci v nanobavlněném povlečení se budete cítit naprosto úžasně a odpočatí.

Tip: Jak správně pečovat o antialergické lůžkoviny s nanotkaninou

Zdroje

    • ZHOU, Yangjian, et al. Electrospun nanofiber membranes for air filtration: A review. Nanomaterials, 2022, 12.7: 1077.
  • MAMUN, Al; BLACHOWICZ, Tomasz; SABANTINA, Lilia. Electrospun nanofiber mats for filtering applications—Technology, structure and materials. Polymers, 2021, 13.9: 1368.
  • MAHAKITTIKUN, V., et al. Laboratory assessment of the efficiency of encasing materials against house dust mites and their allergens. Allergy, 2003, 58.10: 981-985.
  • CHAPAGAIN, Ashok Kumar, et al. The water footprint of cotton consumption: An assessment of the impact of worldwide consumption of cotton products on the water resources in the cotton producing countries. Ecological economics, 2006, 60.1: 186-203.
Josef Handrejch z nanoSPACE
Josef Handrejch vystudoval Technickou univerzitu v Liberci a v nanoSPACE se věnuje výzkumu a vývoji nových nanovlákenných produktů. Má bohaté zkušenosti z oblasti textilní výroby a z oblasti použití nanovlákenných materiálů.