Jak funguje nanovlákenná maska, která redukuje až 75 % vrásek?

První podoční maska s nanovlákennou membránou Nano Eye Lift od českého výrobce Nafigate prošla klinickými studiemi, které prokázaly vyhlazení jemných a redukci hlubokých vrásek až u 75 % respondentů. Jak funguje?

nanovlakenna-maska-nano-eye-lift

 

Proč se používají nanovlákna v kosmetice?

Poslední roky čím dál více slyšíme o používání nanotechnologií v kosmetice a medicíně. A to především proto, že je možné jejich použitím snižovat nutné množství použitých látek v přípravcích, eliminovat tak negativní dopady na životní prostředí a zvýšit absorpci účinných látek.

aplikace-masky-pred-a-po

Dnes už nehledáme látky, které by byly účinné. Víme, že kyselina hyaluronová pomáhá hydratovat pokožku, vitamin C zvyšuje produkci kolagenu a kyselina salicylová je skvělá v boji proti akné.

aplikace-podocni-masky

Problém, který řeší odborníci na kosmetiku není to, co použít, ale jak efektivně účinné látky dostat do pokožky. Pokud aplikujeme na obličej krém s kyselinou hyaluronovou, do pokožky se vstřebá jen malé množství látek. I proto, ačkoliv je v nabídce drogérií deset různých krémů s kyselinou hyaluronovou, ne všechny budou působit na pokožku stejně, velmi záleží, jaké další ingredience jsou v krému obsažené, které pomůžou účinným látkám se efektivně vstřebat. A zde právě přicházejí ke slovu nanovlákna, která se ukazují jako perfektní neinvazivní nosiče účinných látek, navíc bychom se díky nim v budoucnosti mohli zcela vyhnout konzervačním látkám, které jsou v kosmetice všudypřítomné.

Nanovlákna díky svému vysokému poměru plochy k objemu, nízkým průměrům, vysoké pevnosti a pórovitosti na sebe dokáží navázat velké množství účinných látek a zajistit jejich vstřebání do pokožky.

 podocni-maska

Jak funguje podoční maska Nano Eye Lift

Nanovlákenná vrstva funguje jako transportní systém, díky kterému aktivní látky účinně vstupují do pokožky a dokáží okamžitě vypnout pokožku a zmírnit podoční vaky a kruhy pod očima.

Tento způsob transportu byl původně používán v medicíně pro rychlejší hojení ran. Nanovlákenná membrána otevírá póry pokožky a umožňuje průnik kyseliny hyaluronové a živin z krému hluboko do kůže. Jedná se o výjimečný patentovaný český produkt.

Česká firma Nafigate v tomto produktu používá i své vědomosti z přírodní kosmetiky a v Nano Eye Lift je proto obsažen i konopný olej, který obsahuje vyvážený poměr omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin a zklidňuje podrážděnou pleť. Dalším obsaženým olejem je olej z vinné révy, který brání stárnutí pleti, je bohatý na vitamín E a díky obsaženým fenolickým sloučeninám má antioxidační a protizánětlivé účinky.

Výsledky klinické studie: Redukce až 75% vrásek

Aplikací podoční masky dochází k okamžitému viditelnému efektu – vyhlazení vrásek, podočních vaků a omezení kruhů pod očima. Dle klinické studie nejvyšší efekt nastupuje po 48 hodinách od aplikace. Klíčovou výhodou je okamžitý efekt působení produktu. Uživatelka ihned po aplikaci cítí pnutí, které vyvolává maska a ihned po odstranění masky vidí viditelně redukované vrásky a další projevy stárnutí pleti.

Výsledky klinické studie realizované Národním referenčním centrem pro kosmetiku prokázaly vyhlazení jemných a redukci hlubokých vrásek až u ¾ respondentů a docházelo k redukci až 75 % vrásek. Nejvyšší efekt nastal po 48 hodinách od aplikace.

nano-eye-lift-baleni

Mohlo by vás zajímat: Jak vypnout pleť? Známe nejlepší krém na redukci vrásek.

Výhody nanovlákenné masky NANO EYE LIFT

  • Profesionální kosmetika.
  • Neinvazivně vyhlazuje vrásky v okolí očí.
  • Zmírňuje otoky pod očima.
  • Viditelný účinek již po jednorázové aplikaci.
  • Redukuje až 75 % vrásek (potvrzeno Státním zdravotním ústavem).
  • Ačkoliv je výsledek viditelný okamžitě, nejvyšší efekt masky nastává po 48 hodinách.

Tip: Jak bojovat proti prvním vráskám? 

Pro koho je přípravek určen:

Pro ženy i muže od 30 let s pokožkou projevující známky stárnutí v okolí očí. Je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé.

Zkušenosti uživatelů

Nano Eye Lift zkušenosti

Nevýhody podoční masky

Ačkoliv efekt u podoční masky je ověřený, na každého samozřejmě působí jinak. Bohužel každý máme jinou strukturu pleti a do každé pleti se vstřebávají látky odlišně. U někoho jsou výsledky vidět okamžitě, jiní si musejí počkat 24-48 hodin na plný efekt, i proto nelze plánovat použití masky před akcí.

O firmě Nafigate

Česká společnost NAFIGATE se vývoji a výrobě kosmetických přípravků věnuje už od roku 2015 a patří mezi průkopníky používání kyseliny hyaluronové v kosmetice. Produkty jsou vhodné pro muže i ženy všech věkových kategorií. Jejich účinnost je potvrzena Státním zdravotním ústavem (SZÚ). Zásadní hodnotou NAFIGATE je udržitelnost. Přípravky se vyrábí ze 100% rozložitelných surovin a pro jejich uchování se volí recyklovatelné obaly.

Podobné produkty

Na podobném principu fungují i nanovlákenné masky nanoBeauty. Revoluční suchá plátýnková nanovlákenná maska pro profesionální péči na doma, která je dnes extrémně populární v kosmetických salonech. Nanovlákenná pleťová maska obsahuje kombinaci vitaminů, antioxidantů a účinných látek. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=sada+masek/

Tip: Přečtěte si článek, jak vybrat nejlepší masku na pleť.

Zdroje

  • Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging
  • Functions of hyaluronan in wound repair
  • Interactions of hyaluronic acid with the skin and implications for the dermal delivery of biomacromolecules
  • Salah, E., & Almazrooa, A. (2018). Hyaluronic Acid: A Promising Skin Rejuvenating Biomedicine. Saudi Journal of Medicine and Medical Sciences, 6(1), 1-6. doi: 10.4103/sjmms.sjmms_68_17
  • Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermato-endocrinology, 4(3), 253-258. doi: 10.4161/derm.21923
  • Kaya, G., Tran, C., Sorg, O., & Hotz, R. (2006). Hyaluronate fragments reverse skin atrophy by a CD44-dependent mechanism. PloS one, 1(1), e56. doi: 10.1371/journal.pone.0000056
  • Jiang, D., Liang, J., & Noble, P. W. (2007). Hyaluronan in tissue injury and repair. Annual review of cell and developmental biology, 23, 435-461. doi: 10.1146/annurev.cellbio.23.090506.123337
  • Wang, F., Garza, L. A., Kang, S., Varani, J., & Orringer, J. S. (2011). An in vivo study of the effect of hyaluronic acid filler injections on facial pores. Journal of cosmetic dermatology, 10(2), 131-138. doi: 10.1111/j.1473-2165.2011.00557.x
  • Boregowda, S. V., Booker, C. N., & Smith, M. K. (2019). Topical Hyaluronic Acid as a Dressing for Dermal Wounds. Advances in wound care, 8(6), 250-257. doi: 10.1089/wound.2017.0765
  • An, H. J., Kim, K. J., Kim, H. K., Park, K. S., Kim, H. J., & Kim, C. H. (2012). Molecular mechanism of Angelicae Gigantis Radix for collagen production in normal human dermal fibroblasts. Journal of ethnopharmacology, 142(1), 218-224. doi: 10.1016/j.jep.2012.04.021
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.