Co by měl obsahovat nejlepší krém na vypnutí pleti?

Stárnutí je naprosto přirozený proces a možná jste si u sebe už všimli některých těch vrásek na obličeji. Chápeme, že pro ženy je tohle téma citlivou záležitostí, ale vrásky nejsou konec světa. Zároveň existuje kosmetika, která pomáhá vrásky redukovat nebo jim i předcházet. Co by tedy měl obsahovat nejlepší krém na vypnutí pleti

co-by-mel-obsahovat-nejlepsi-krem-na-vypnuti-pleti-fb (1)

 

Jak vznikají vrásky

Vrásky jsou drobné linie a záhyby na povrchu kůže, které se objevují s postupným věkem. Jsou to přirozené známky stárnutí pleti, které se často objevují v oblastech, jež jsou nejvíce vystavené pohybu a slunečnímu záření. Nejčastěji se jedná o oblast obličeje, krku, o ruce a předloktí.

Vrásky na obličeji vznikají především kvůli úbytku kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. Taktéž mohou být dány geneticky. Ke vzniku vrásek také přispívají tyto faktory:

  • Kouření,
  • alkohol,
  • špatná péče o pleť,
  • sluneční záření,
  • opakované mimické pohyby.

TIP: Přečtěte si náš článek o nejlepších krémech na vrásky pro 50+.

Lze množství vrásek nějak ovlivnit?

Vznik a množství vrásek lze do jisté míry ovlivnit, a to hned několika způsoby. Když se vrátíme k faktorům vzniku vrásek, pak je očividné, že je potřeba se omezit v kouření, alkoholu a nadměrnému vystavování se slunečnímu záření.

krem na-vrasky-krem-na-vypnouti-pleti

Mohlo by vás zajímat: Podoční maska Nano Eye Lift 6+2 vám zajistí okamžitou redukci vrásek.

Dalším způsobem, jak ovlivnit množství vrásek na obličeji je dostatečný pitný režim a zdravé stravování. Z toho vyplývá, že o zdravou a vypnutou pleť se můžeme starat jak zevnitř, tak zvenku. Naštěstí pro vás, existuje množství krémů a sér na vypnutí pleti, které do jisté míry dokáží zmírnit příznaky stárnutí.

Také je důležitá správná péče o pleť, používání vhodných kosmetických produktů a pravidelné odličování a čištění pleti.

Je třeba mít však na paměti, že vrásky nejsou ostudou a jsou zcela přirozené a rozhodně vás nedělají ošklivější. Stárnutí a vrásky k životu prostě patří.

Jak vypnout pleť

Hledáte tedy odpověď na otázku, jak vypnout pleť? Způsobů existuje hned několik, ale asi nejdostupnější a nejméně invazivní jsou krémy proti vráskám na vypnutí pleti. 

Co by měl obsahovat nejlepší krém na vypnutí pleti

Co by měl takový krém na vypnutí pleti obsahovat, aby opravdu fungoval a byly vidět výsledky? Aby krém na vypnutí pleti byl opravdu účinný, musí obsahovat tyto látky:

Kyselinu hyaluronovou

Kyselina hyaluronová vaši pokožku hydratuje, udržuje v ní vlhkost a zjemňuje vrásky. Zároveň zlepšuje celkovou texturu pleti a díky tomu pleť působí svěže a mladistvě.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pletove-masky/?pv218=1703&pv236=1808

TIP: Pokud vás trápí vrásky, můžete vyzkoušet naše masky proti vráskám.

Retinol (vitamin A)

Retinol je vitamin A v čisté formě, který má schopnost stimulovat produkci kolagenu a elastinu a zrychlit tak obnovu buněk. To pomáhá vyhlazovat vrásky, zvyšovat pevnost pleti a zlepšovat její texturu.

Tip: Poradíme vám, jak na dokonalou pleť s vitamínem A.

AHA kyseliny

AHA kyseliny jsou chemické sloučeniny, které pomáhají exfoliovat povrch pokožky tím, že odstraňují odumřelé buňky. Tím se také zlepšuje textura pleti a redukují se jemné vrásky.

jak-vypnout-pleti

Tip: Jaké výhody přinášejí kyseliny v kosmetice?

Vitamín C a další oxidanty

Vitamín C je silný antioxidant, který chrání pokožku před škodlivými volnými radikály způsobující stárnutí. Pomáhá stimulovat produkci kolagenu, čímž redukuje vrásky a zlepšuje elasticitu pleti.

Koenzym Q-10

Koenzym Q-10 je další antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před poškozením způsobeným UV zářením a volnými radikály. Tím se zpomaluje tvorba vrásek a udržuje se mladistvý vzhled pleti.

Ceramidy

Ceramidy jsou lipidové molekuly přirozeně přítomné v pokožce, které pomáhají udržovat v kondici její ochrannou bariéru. Při aplikaci na pokožku ceramidy napomáhají vyplňovat vrásky a udržovat pleť hydratovanou. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-plet:nafigate/?pv218=1703

SPF faktor

Používání krémů s SPF faktorem je důležité pro ochranu pokožky před UV zářením, které je jedním z hlavních faktorů přispívajících k tvorbě vrásek. Prevence před slunečním poškozením je klíčem k udržení zdravé a mladistvé pleti. Není vhodné ale používat krémy s SPF na noc. 

TIP: Vyzkoušejte naše přírodní opalovací krémy.

Jak správně používat krém na vypnutí pleti

Abyste s krémem na vypnutí pleti docílili efektivního výsledku, je třeba dodržet několik pravidel. Krém vždy aplikujte v dostatečném množství (cca množství o velikosti hrášku) na vyčištěný a odlíčený obličej, krk i dekolt. Krém jemně poklepávejte do pokožky prsty, aby se dobře vstřebal. 

Pro optimální výsledky používejte krém dvakrát denně, ráno a večer nebo podle pokynů konkrétního produktu. Je vhodné ráno používat denní krém a v noci noční krém, který pleť přes noc ještě víc vyživuje. A pokud používáte krém na obličej a zároveň krém na oční okolí, tak nejdříve aplikujte ten na oční okolí a poté až krém na obličej.

vrasky-krem-na-vypnuti-pleti

TIP: Vyzkoušejte náš hydratační denní krém proti vráskám.

Zároveň buďte trpěliví a krém používejte pravidelně po dobu několika týdnů až měsíců, dokud neuvidíte výsledky.  Vrásky rozhodně nezmizí přes noc a od žádného krému nemůžete očekávat zázraky.

Kromě použití krému na vypnutí pleti je důležité také dodržovat zdravý životní styl, který zahrnuje vyváženou stravu, pitný režim, dostatek spánku a ochranu před slunečním zářením.

Často kladené dotazy

Jak vypnout pleť?

Vypnutí pleti lze dosáhnout pomocí správné péče o pleť a vhodných kosmetických produktů. Krém na vypnutí pleti by měl obsahovat aktivní složky, jako je například kyselina hyaluronová, retinol nebo peptidy, které pomáhají zlepšit pružnost a pevnost pokožky.

Co je nejlepší na povadlou pleť?

Pro povadlou pleť je ideální volbou krém obsahující látky, které stimulují produkci kolagenu a zlepšují hydrataci pokožky. Retinol, kyselina hyaluronová, peptidy a antioxidanty jsou účinné složky, které mohou pomoci zpevnit povadlou pleť a obnovit její mladistvý vzhled.

Co je nejlepší na vypnutí pleti?

Nejlepší krém na vypnutí pleti je ten, který obsahuje kombinaci účinných složek, jako je retinol, kyselina hyaluronová, peptidy a antioxidanty. 

Co proti stárnutí pleti?

Proti stárnutí pleti je důležité používat kosmetické produkty bohaté na antioxidanty, které chrání pokožku před škodlivými volnými radikály a zpomalují proces stárnutí.

Jak dlouho trvá, než uvidím výsledky po použití krému na vypnutí pleti?

Viditelné výsledky používání krému na vypnutí pleti se mohou lišit v závislosti na typu pleti a konkrétním produktu. Obvykle však může trvat několik týdnů až měsíců pravidelného užívání, než začnete pozorovat významné zlepšení ve vzhledu a pevnosti pleti.

Zdroje

  • LODÉN, Marie; BURACZEWSKA, Izabela; HALVARSSON, Karin. Facial anti‐wrinkle cream: influence of product presentation on effectiveness: a randomized and controlled study. Skin research and technology, 2007, 13.2: 189-194.
  • RUIZ MARTÍNEZ, María A., et al. Evaluation of the anti-wrinkle efficacy of cosmetic formulations with an anti-aging peptide (Argireline®). 2010.
  • WANI, Abhay, et al. Research on Anti-wrinkle Cream. Eduzone: International Peer Reviewed/Refereed Multidisciplinary Journal, 2022, 11.1: 29-32.
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.