15 % sleva na protiroztočové lůžkoviny nanoSPACE s kuponem DENALERGIE15. Pouze do 6.5.2024.

Víte, jaký je nejlepší oční krém pro zralou pleť?

Oční okolí je nejcitlivějším místem na našem obličeji a zároveň nejnáchylnějším k vráskám a otokům. Dříve nebo později po nějakém očním krému sáhne asi každá žena. Jaký je ale ten nejlepší pro zralou pleť? Vše vám prozradíme v následujícím článku.

nejlepsi-ocni-krem-pro-zralou-plet (1)

 

Proč používat oční krém

Kůže kolem očí je velmi tenká a jemná, tudíž ji mimikou, vnějšími vlivy, líčením a následným odličováním neustále namáháme. Kolem očí se nám mohou začít tvořit vrásky, kruhy pod očima, otoky, váčky nebo pigmentové skvrny. S tím vším může pomoct právě vhodný oční krém.

Kdy začít s péčí o oční okolí

Přirozená produkce kolagenu začíná klesat kolem 25 let a s tím se začínají i objevovat první příznaky únavy očního okolí. Avšak není nutné nějak intenzivně zasahovat, postačí vám lehké přípravky pro hydrataci očního okolí. Zároveň je důležité pravidelné odličování pleti.

Pokud vás začínají trápit vrásky kolem očí, pak jsou oční krémy proti vráskám určené od 25. roku a oční krémy pro zralou pleť jsou určené od 35 let. Liftingovou péči s anti-age účinkem se doporučuje používat až po 40 roku života.

jak-zpevnit-ocni-okoli-vrasky

TIP: Péči o oční okolí můžete doplnit podoční maskou.

Jak vybrat kvalitní oční krém

Očních krémů existuje celá řada, ale při výběru toho nejlepšího krému na zralou pleť se řiďte následujícím:

  • Věk: Oční krém vybírejte podle toho, do jaké věkové kategorie spadáte. Po 30 je stále důležitá hydratace, po 40 můžete zařadit krém s anti-age účinkem a po 50 používejte oční krémy proti vráskám.
  • Typ pleti: Dalším důležitým faktorem je typ pleti. Pokud máte suchou pleť vybírejte oční krém na bázi vosku, pokud máte mastnou pleť je nejvhodnější sáhnout po očním krému na bázi vody. 
  • Účel: Pokud řešíte nějaký konkrétní problém jako například vrásky nebo kruhy pod očima, pak můžete vybírat z očních krémů přímo na konkrétní problematiku..
  • Složení: Asi nejdůležitějším faktorem očního krému je jeho složení. To si většinou přečtete na obalu produktu nebo přímo na e-shopu, ze kterého objednáváte.

Tip: Jak na péči o oční okolí? Dozvíte se na blogu.

Co by měl oční krém obsahovat

Očních krémů je na trhu obrovské množství a jejich složení se odvíjí od toho, s jakým konkrétním problémem pomáhají a od jaké značky jsou. Avšak krémy na oční okolí většinou obsahují:

Kyselinu hyaluronovou

Kyselina hyaluronová je součástí skoro všech očních krémů, a to kvůli jejím hydratačním vlastnostem. Kyselina hyaluronová pleť vypne a hloubkově hydratuje. Zároveň má regenerační a rozjasňovací účinky.

nejlepsi-ocni-krem-pro-zeny

Přečtěte si: Kyselina hyaluronová na pleť a její 7 účinků na vrásky i na akné

Retinol

Retinol je látka, která označuje čistou formu vitamínu A. Tato látka intenzivně působí proti vráskám a stárnutí očního okolí. Zároveň je vhodný na redukci tmavých kruhů pod očima a antioxidaci. 

Retinol je většinou součástí nočních krémů, aby mohl působit přes noc, jelikož se nesnáší dobře se slunečními paprsky. Avšak pozor, pro velmi citlivou pleť nemusí být retinol vhodný. Také kontrolujte, jak vysoký obsah retinolu v očním krému je. 

Peptidy

Peptidy jsou látkou, která podporuje obnovu a regeneraci pokožky. Zároveň potlačuje známky únavy. 

Vitamíny

V očních krémech pravděpodobně naleznete mnoho různých vitamínů. Nejčastěji se jedná o vitamíny E, C, A a K. Vitamíny zlepšují kvalitu pleti, podporují tvorbu kolagenu a pokožku hydratují.

Tip: Jak na dokonalou pleť s vitamínem A?

Přírodní oleje

Oleje jako například jojobový nebo arganový jsou skvělé na hydrataci a výživu očního okolí. Zároveň redukují tmavé kruhy pod očima a bojují proti vráskám.

jak-vybrat-kvalitni-ocni-krem

Tip: Oční krém – Hydralift Complex Eye Cream 15ml vám zajistí maximální péči proti kruhům pod očima.

Kofein

Další účinnou látkou očních krémů je kofein, který pokožku regeneruje a pomáhá v redukci vrásek, jizviček a kruhů pod očima.

Výtažky z rostlin 

Výtažky z rostlin blahodárně působí na pokožku tím, že ji hydratují a dodávají jí pružnost, pevnost a jas. Nejčastěji se jedná o výtažky z mořských řas, zeleného čaje, růže nebo aloe vera.

Náš tip: Nejlepší oční krém pro zralou pleť

Pokud hledáte nejlepší oční krém pro zralou pleť, pak se zaměřte na takové produkty, které obsahují zejména kyselinu hyaluronovou, antioxidanty, retinol, peptidy a vitamíny, doporučujeme vyzkoušet krém od české značky Nafigate:

Hydralift Complex Eye Cream 

Oční krém Hydralift Complex Eye Cream od značky Nafigate nejen zesvětluje kruhy pod očima, ale také potlačuje tvorbu viditelných žilek v obličeji a regeneruje citlivou pleť kolem očí. 

Obsahuje kyselinu hyaluronovou, díky kterí krém účinně vyhlazuje vrásky a mimické rýhy. Zároveň krém dodává namáhanému očnímu okolí potřebné vitamíny a nenasycené mastné kyseliny.

Krém je ideální pro zralou pleť s viditelnými vrásky, ale dá se používat už od 25 let. Je určený ke každodennímu používání, pro všechny typy pleti a jako hlavní složky má mandlový olej, ovesný olej, kyselinu hyaluronovou a chlorellu.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-ocni-okoli:gallinee,nafigate/

Mohlo by vás zajímat: Co pomáhá na atopický ekzém?

Hyaluronové oční sérum

Pokud jste fanoušky očních sér, pak pro vás máme tip na hyaluronové oční sérum od značky Nafigate, které perfektně hydratuje a vypíná oční okolí. Sérum obsahuje látky, které zesvětlují kruhy pod očima a fungují jako prevence proti vráskám.

Tip: Rozjasňuje pleť v okolí očí pomocí Hyaluron Eye Serum 10ml.

Jak oční krém správně aplikovat

Krém nanášejte na odlíčenou a vyčištěnou pleť každé ráno a večer (stačí vám množství krému asi o velikosti hrášku) jemným poklepáváním prstů. Začněte pod vnitřní částí oka a postupujte do části vnější až na úroveň obočí. Dávejte pozor, aby se vám krém nedostal do oka či na řasy, mohlo by dojít k podráždění.

Oční krém by se měl nanášet ještě před pleťovým krémem a krémem s SPF. Pro správné vstřebání vyčkejte alespoň dvě minuty před nanešením dalších přípravků. Avšak nezapomeňte, oční krém nepatří na víčka. 

jak-hydratovat-ocni-okoli-krem

Mohlo by vás zajímat: Víme, jak vybrat nejlepší krém na obličej

Jak skladovat krém na oči

Oční krém skladujte na tmavém a suchém místě pokojové teploty bez přímého slunečního světla. 

Často kladené dotazy (FAQ)

Jak zpevnit oční okolí?

Pro zpevnění očního okolí je důležité používat oční krém pravidelně, ideálně dvakrát denně. Vyberte si krém s peptidy nebo retinolem, které pomáhají stimulovat produkci kolagenu a elastinu, čímž zlepšují pružnost pokožky.

Jak hydratovat oční okolí?

Pro hydrataci očního okolí používejte oční krém obsahující hydratační látky, jako je kyselina hyaluronová nebo glycerin. Tyto látky přitahují vlhkost a udržují pokožku hydratovanou. Aplikujte krém jemnými pohyby a dejte mu čas vstřebat se do pleti.

Co je nejlepší na vrásky kolem očí?

Pro boj s vráskami kolem očí vybírejte oční krémy s retinolem, antioxidanty (například vitamin C nebo E) a peptidy. Tyto složky pomáhají vyhlazovat jemné linky, vrásky a zlepšují texturu pokožky.

Co proti otokům pod očima?

Pro redukci otoků pod očima hledejte oční krémy obsahující složky s protizánětlivými vlastnostmi, jako je kofein nebo extrakt z levandule. Aplikujte krém jemnými pohyby v krouživém směru, aby se zlepšil odtok tekutin.

Jaký efekt má oční krém na vrásky kolem očí?

Oční krém s vhodnými složkami, jako je retinol, peptidy a antioxidanty, může pomoci snižovat výskyt vrásek kolem očí. Pravidelné používání krému pomáhá zjemnit jemné linky a vrásky.

Jak dlouho trvá, než uvidím výsledky používání očního krému?

To je velmi individuální a nelze to plošně říct, někdo vidí výsledky ihned, jiní až po 28 dnech používání očního krému.

Je vhodné kombinovat oční krém s dalšími produkty na péči o pleť?

Ano, oční krém lze bezpečně kombinovat s dalšími produkty na péči o pleť, jako jsou séra, hydratační krémy nebo krémy s ochranou proti slunečnímu záření. Aplikujte oční krém jako první krok po čištění pleti a nechte jej vstřebat, než aplikujete další produkty.

Zdroje

  • PINSKY, Mark A. Efficacy and safety of an anti-aging technology for the treatment of facial wrinkles and skin moisturization. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 2017, 10.12: 27.
  • NG, Alison, et al. Impact of eye cosmetics on the eye, adnexa, and ocular surface. Eye & contact lens, 2016, 42.4: 211-220.
  • ZASADA, Malwina; BUDZISZ, Elzbieta; ERKIERT-POLGUJ, Anna. A clinical anti-ageing comparative study of 0.3 and 0.5% retinol serums: A clinically controlled trial. Skin pharmacology and physiology, 2020, 33.2: 102-116.
  • CHAUDHARY, Manupriya; KHAN, Azmi; GUPTA, Madhu. Skin ageing: pathophysiology and current market treatment approaches. Current aging science, 2020, 13.1: 22-30.
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.