15 % sleva na protiroztočové lůžkoviny nanoSPACE s kuponem DENALERGIE15. Pouze do 6.5.2024.

Nejlepší krém na vrásky pro 40+: Jak si vybrat

Stárnutí je jako cesta, po které se vydáváme všichni, a vrásky jsou znamením, že jsme prošli mnoha výzvami a radostmi života. Nicméně, když přicházíme do věku 40+, naše pleť začíná vyžadovat specifickou péči a pozornost, aby zůstala zdravá, pružná a mladistvá. V tomto článku se podíváme na to, jaký je nejlepší krém na vrásky pro 40+ a jak si vybrat ten svůj.

 nejlepsi-krem-na-vrasky (1)

 

Proč pleť stárne a vznikají vrásky

Vrásky jsou přirozenou součástí stárnutí a vznikají, protože s přibývajícím věkem dochází k řadě změn, jako jsou ztráta elasticity a kolagenu v pokožce, menší pevnost a pružnost kůže a ztráta přirozené ochrany. Z těchto důvodů se na povrchu kůže vytváří drobné linie, vrásky, pigmentové skvrny a pleť je více suchá. Navíc vzniku vrásek přispívá také mimika obličeje, stres a celkový životospráva. Zastavit čas neumíme, ale zpomalit vznik vrásek ano, a to dodáním potřebných látek v krému na vrásky a správnou péčí o pleť.

TIP: Jak na vrásky na čele i pod očima a co pomáhá?

Jak fungují krémy proti vráskám

Krémy na vrásky mají jasný cíl, a to redukovat vrásky a snažit se dělat je méně viditelné, a také vyživit pokožku, aby se další vrásky už tolik netvořily. Krémy na vrásky obsahují účinné složky, které pokožku dobře hydratují, chrání, podporují přirozenou produkci kolagenu a elastinu, což zlepšuje pevnost a elasticitu pleti. Často obsahují také vitamíny a antioxidanty které chrání pokožku před volnými radikály a podporují její regeneraci.

vrasky-oci-podocni-krem

TIP: Vyzkoušejte náš hydratační denní krém proti vráskám SPF 15 – Hyaluron Day Cream 50ml, který je vhodný jak pro ženy, tak i pro muže.

Jaký je nejlepší krém na vrásky 40+

Nejlepší krém na vrásky 40+ je ten, který bude vyhovovat typu vaší pleti a především bude obsahovat účinné látky, které dokážou vrásky zmírnit a nebudou se po něm tolik tvořit. 

Jak vybrat nejlepší krém na vrásky 40+

Při výběru krému na vrásky se řiďte hlavně podle toho, jaký máte typ pleti, věk a zda vybíráte noční nebo denní krém.

  • Věk: Už okolo 25. roku života se snižuje přirozená produkce kolagenu a dalších látek v těle, takže pleť postupně ztrácí svou pružnost a je nejlepší začít se o pleť více starat s krémy na vrásky. Krémy s označením 30+, 40+ nebo 50+ obsahují jiné účinné látky nebo jich mají jiný poměr podle potřeby pleti v daném věku. Nemá tedy smysl ve 30 letech používat krém na vrásky 40+. 
  • Obsah účinných látek: Vždy si při výběru zkontrolujte složení krému na vrásky, aby skutečně obsahoval účinné látky.
  • Denní nebo noční krém: Výhodné je používat oba dva, protože každý je vhodný na něco jiného.  Denní krém hydratuje a chrání pokožku před UV zářením a vnějšími vlivy. Narozdíl noční krém je přizpůsobený pro regeneraci pokožky a obsahuje více látek, které usnadňují průnik složek z krémů do kůže. 
  • Typ pleti: Každá pleť je jiná a potřebuje trochu něco jiného. Pokud máte suchou pleť, vybírejte hydratační krémy a do péče o pleť zahrňte i hydratační séra apod. Při mastnější pleti je nutné dát si pozor na olejové a hodně mastící krémy, které mohou ucpávat póry.

TIP: Jak poznat svůj typ pleti? 

Co by měl obsahovat krém na vrásky pro 40+

Složení krémů proti vráskám je hlavním ukazatelem toho, zda krém bude opravdu fungovat.

nejlepsi-krem-vrasky

Mohlo by vás zajímat: Víme, jak vybrat nejlepší krém na obličej a jaký je nejlepší oční krém pro zralou pleť.

Co by měl obsahovat krém na vrásky 40+, a jaké látky fungují?

  • Kyselina hyaluronová: Jednou z nejdůležitějších složek krémů na vrásky pro věk 40+ je právě kyselina hyaluronová, která hydratuje pokožku do hloubky a pomáhá tak vyplňovat vrásky, čímž zlepšuje jejich vzhled a hladkost. Běžně se vyskytuje v našem těle, z toho až 50 % právě v kůži.
  • Vitaminy A, C a E: Vitaminy jsou pro pleť velmi důležité, zejména v boji proti stárnutí. Vitaminy A, C a E jsou známé svými antioxidantními vlastnostmi, které chrání pokožku před volnými radikály a podporují její regeneraci. Krémy obsahující tyto vitaminy mohou pomoci zlepšit texturu pleti a snížit viditelnost vrásek.
  • Přírodní oleje: Šípkový a arganový olej slouží především jako ochrana pleti před volnými radikály a obnovuje také pleťové buňky.
  • SPF a ochrana před sluncem: Jak jistě víte, vystavení UV záření a opalování podporuje vzniku vrásek, pigmentových skvrn a celkově stárnutí pleti. I když není léto, pleť by měla být chráněná, protože UV záření na pleť dopadá ve dne neustále. 
  • Kolagen a elastin: Kolagen a elastin jsou přirozené proteiny v pokožce, které zajišťují její pevnost a elasticitu. S věkem však jejich produkce klesá, což vede k vzniku vrásek a ztrátě elasticity pleti. Krémy obsahující kolagen a elastin mohou pomoci obnovit tyto proteiny v pokožce a předcházet samotnému vzniku dalších vrásek.

TIP: Dopřejte si také kvalitní kolagen nejen v krémech na vrásky, ale doplňte ho i vnitřně s Kolagenem pro krásnou pleť 5v1 – Collagen peptides plus.

Nejlepší krém na vrásky NAFIGATE

Dlouho jsme zkoumali potřeby jak zralé pleti s vráskami, tak pokožku s prvními příznaky stárnutí, než jsme vyvinuli hydratační denní krém proti vráskám s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem. Díky obsahu kyseliny hyaluronové vyhlazuje vrásky a hydratuje pokožku, výtažek z červené řas podporuje přirozenou tvorbu kolagenu. Zároveň pleť chrání před UV zářením SPF15. Vhodný je pro všechny typy pleti, a to i pro citlivou pleť.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-plet:nafigate/?pv218=1703

TIP: Pro zralejší pleť vyzkoušejte také krém pro redukci vrásek 50+ Skin Recovery Cream 50ml.

Jak pečovat o zralou pleť

Většina žen pociťuje viditelné změny na své pleti v období menopauzy, která se objevuje během 40. a 50. roku života. Pleť postupně ztrácí pevnost a přirozený lesk, objevují se pigmentové skvrny a také je pleť více suchá. Odlíčení a čištění pleti není zdaleka dostačující. Jak tedy správně pečovat o zralou pleť?

  • Doplňujte kolagen: Kolagen podporuje pevnost a pružnost kůže a celkově  zabraňuje nebo spíše zpomaluje stárnutí. Doplnění kolagenu skrze kosmetiku a doplňky stravy s kolagenem může zlepšit pružnost kůže a snížit viditelnost vrásek. 
  • Používejte obličejová séra: Podle množství a umístění vrásek můžete vybírat i séra. Na oční vrásky se hodí oční sérum, pro celkové vyživení pleti a redukci vrásek použijte liftingové sérum 40+ s kyselinou hyaluronovou.
  • Používejte masky proti vráskám: Zralá pleť potřebuje dostatečnou výživu, kterou ji můžete dodat v podobě vyživující hydratační masky pro unavenou pleť 40+. Stačí ji na 10 minut nanést 2x týdně a vaše pleť bude jako nová.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-plet:nano-beauty/?pv218=1703

TIP: Znáte nanovlákenné masky proti vráskám? Vyzkoušejte  masku na vrásky z nanovlákna 40+ s patentovaným systémem distribuce aktivních látek skrze nanovlákno tam, kde jsou látky potřeba. 

9  Tipů, jak předejít vráskám 

Vrásky nechce mít nikdo z nás, ale jsou součástí života a postupně se stávají čím dál více výrazné. Jaká je prevence vzniku vrásek, abychom měli neustále pevnou a pružnou pleť?

  1. Chraňte svou pokožku před UV zářením po celý rok,
  2. Noste klobouk a chraňte se před dlouhodobým pobytem na přímém slunci,
  3. Každý den používejte opalovací krém,
  4. Pravidelně používejte ochranný hydratační krém, který snižuje tvorbu vrásek,
  5. Vyhněte se kouření (urychluje stárnutí),
  6. Nepijte příliš velké množství alkoholu, který dehydratuje pokožku,
  7. Mějte vyvážený zdravý jídelníček, aby vaše tělo mělo potřebné živiny, vitamíny a antioxidanty,
  8. 2x denně se věnujte důkladnému čištění pleti,
  9. Myjte si obličej po silném pocení, protože pot může být pro pokožku dráždivý.

TIP: Funguje kolagen na vrásky? A jaký je nejlepší?

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Jaký je rozdíl mezi denním a nočním krémem?

Nejste si jisti, jaký je rozdíl mezi denním a nočním krémem a který si máte vybrat? Každý má své výhody a je uzpůsobený jinak. Denní krém hydratuje a chrání pokožku před UV zářením a vnějšími vlivy. Narozdíl noční krém je přizpůsobený pro regeneraci pokožky a obsahuje více látek, které usnadňují průnik složek z krémů do kůže. 

Kolik stojí krémy proti vráskám?

Cena krému proti vráskám se odvíjí podle velikosti balení, osbahu účinných látek a značky. Například za krém na vrásky NAFIGATE zaplatíte 349 Kč za 50ml.

Jaký krém 40+?

Pokud hledáte krém pro lidi starší 40 let, zaměřte se hlavně na obsah kvalitních a účinných složek, jako jsou kyselina hyaluronová, kolagen, vitamíny a přírodní oleje, které udou pokožku hydratovat a vyživovat. Tyto krémy mají nejčastěji označení jako anti-age.

Jaký krém proti vráskám?

Krém na vrásky vybírejte podle typu vaší pleti, věku, aktivních látek a druhu krému (denní nebo noční). Měl by především dobře vyživovat a hydratovat pleť, a díky tomu vyplňovat vrásky a také chránit pokožku před UV zářením (denní krémy).

Zdroje

  • Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermato-endocrinology, 4(3), 253-258. doi: 10.4161/derm.21923
  • Kaya, G., Tran, C., Sorg, O., & Hotz, R. (2006). Hyaluronate fragments reverse skin atrophy by a CD44-dependent mechanism. PloS one, 1(1), e56. doi: 10.1371/journal.pone.0000056
  • Czajka, A., Kania, E. M., Genovese, L., Corbo, A., Merone, G., Luci, C., & Sibilla, S. (2018). Daily oral supplementation with collagen peptides combined with vitamins and other bioactive compounds improves skin elasticity and has a beneficial effect on joint and general wellbeing. Nutrition Research, 57, 97-108.
  • Boregowda, S. V., Booker, C. N., & Smith, M. K. (2019). Topical Hyaluronic Acid as a Dressing for Dermal Wounds. Advances in wound care, 8(6), 250-257. doi: 10.1089/wound.2017.0765
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.