10 % sleva na designové oblečení nanoSPACE by LADA s kuponem DENZEME10. Pouze do 22.4.2024.

Jak na péči o oční okolí?

Pokožka na obličeji je nejvíce vystavena působení negativních vlivů, jako je například ultrafialové záření. To se podepisuje na jejím vzhledu a stárnutí. Kdo si chce zachovat mladistvé vzezření do vysokého věku, měl by o pokožku obličeje a zejména očního okolí pravidelně pečovat. Platí, že je lepší problémům předcházet, než je potom řešit.

jak-na-peci-o-ocni-okoli-fb

 

Kdy začít s péčí o oční okolí

V oblasti očí je velmi jemná pleť, která je tenká a citlivá. Je bohužel náchylná k tvorbě otoků a tmavých kruhů, které se vyskytnout obvykle tehdy, když vám chybí dostatek spánku nebo procházíte stresovým obdobím. Navíc s přibývajícím věkem se zde začnou čím dál tím více objevovat drobné vrásky, jež se postupně prohlubují, není-li jim věnována patřičná pozornost.

Zpomalit stárnutí očního pozadí lze. Vyžaduje to ale pravidelnost a vhodné kosmetické přípravky. Čím dříve začnete s prevencí, tím déle si zachováte mladistvý vzhled.

Důležité je dodávat pleti okolo očí hydrataci, což je nutné dodržovat už od dvaceti let, kdy se poprvé objevují problémy pleti s nedostatkem vláhy. Doporučené jsou lehké hydratující gely ve formě roll-onu. Samozřejmostí je dodržování pitného režimu. Ve třiceti byste měli přidat také výživu, aby pokožka okolo očí dostala všechny živiny, které potřebuje.

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na celulitidu, víme, co by měl obsahovat

Jaké látky pomáhají redukovat vrásky

Ve dvaceti se hluboké vrásky okolo očí ještě neřeší. Jistým mezníkem je třicítka. V tomto věku se již začíná na pleti podepisovat náš způsob života, stres i nedostatek spánku vznikem drobných očních vrásek. Ty při úsměvu vytvářejí typický vějířek a bohužel přidávají roky.

vrasky_1

Tip: Přečtěte si, 7 důvodů, proč vaše pleť potřebuje kyselinu hyaluronovou.

Je prokázána účinnost některých látek, jež dokážou zpomalit tvorbu vrásek v okolí očí. Mezi ně patří hlavně:

  • Kyselina hyaluronová: Pozitivně ovlivňuje elasticitu a hydrataci pokožky. Podílí se na produkci mezibuněčné hmoty, do níž se ukládá kolagen. Působí protizánětlivě, hojí rány a váže na sebe vodu. Na pokožce vytváří tenký film, díky kterému je pokožka na dotyk jemně sametová.
  • Vitamín C: Jedná se o účinný antioxidant, který působí proti tvorbě volných radikálů i proti ultrafialovému záření.
  • Vitamín E: Zpomaluje stárnutí buněk a tkání, omlazuje pokožku, působí jako antioxidant, chrání před slunečními paprsky.
  • Arganový olej: Získává se z plodů argánie trnité. Je bohatý na tokoferoly, karoten, esenciální mastné kyseliny, vitamíny A, E a F. Patří k nejcennějším kosmetickým olejům.
  • Bambucké máslo: Jedná se o tuk extrahovaný ze semen stromu máslovníku afrického. Má vysoký hydratační účinek, pomáhá léčit kožní onemocnění, svědění a spáleniny od slunce.

Tip: Co funguje na vrásky mezi očima a obočím.

Jak správně pečovat o oční okolí

Pleť je v okolí očí mnohem tenčí než v ostatních částech obličeje. Chybí jí mazové žlázy, tudíž dříve podléhá dehydrataci a rychleji se na ní projeví postupující věk. Postup při péči o ni má svá pravidla. Zásadní je důkladné odlíčení a čištění pleti.

S tamponkem ale pracujte jemně, abyste pokožku příliš nedřeli. Spíš odličovací přípravek jen jemně nanášejte a stírejte. Důležitá je důslednost. Na pleti by neměla zůstat ani troška make-upu. Pro tonizaci pokožky využijte čisticí a hydratační tonikum.

Jakmile je pokožka okolo očí odlíčená, je připravena na další krok. Tím je její výživa pomocí očního séra, nejlépe s kyselinou hyaluronovou. Nanáší se na zásadně na lícní kost, nikoliv až těsně pod oči. Na aplikované sérum patří oční krém – hydratační používejte ráno. Večer se hodí použít podoční masky, které podpoří unavenou pokožku.

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=kr%C3%A9m+a+s%C3%A9rum

Mohlo by vás zajímat: Víme, jaký je nejlepší oční krém pro zralou pleť.

Oční krém se nanáší jemnými, krouživými pohyby s pomocí prsteníčku směrem k vnitřnímu koutku přes kořen nosu a nadočnicový oblouk těsně pod obočím. Kůže si sama nasaje potřebné množství krému. Pokud byste aplikovali krém až pod oči, může se do nich dostat a podráždit je.

Tip na kvalitní pleťovou masku

Pleťové masky mají při péči o pokožku obličeje důležitou funkci. Dokáže intenzivně hydratovat a vyživovat a dodat účinné látky, které dodají pleti svěžest, podpoří tvorbu kolagenu. Můžete vsadit na pleťovou masku s kyselinou hyaluronovou, která se nechává působit pouhých 8 minut. Zralé ženy by měly použít masku pro unavenou pleť.

Tip: Podívejte se, jak funguje nanovlákenná maska nanoBeauty.

Vetkněte do očního okolí jas a svěžest

Křehké pokožce v očním okolí pomohou probiotika a prebiotika, která zatočí i s tmavými kruhy a jemnými vráskami. Oční krém Hyderalift Complex Eye Cream bez parfemace obsahuje i mandlový a ovesný olej a je vhodný pro lidi s citlivou pokožkou.

Kruhy pod očima jsou častým problémem. Způsobuje je hlavně nedostatek spánku a dehydratace. Z toho vyplývá, že byste se jich mohly zbavit dodržováním spánkové hygieny a pitného režimu. Pokud se vám ale už nevzhledné tmavé kruhy vytvořily, tak podpořit jejich eliminaci lze také použitím lehkého krému proti očním kruhům s kyselinou hyaluronovou a bez parfemace.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-ocni-okoli/?order=bestseller

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na vrásky pro 40+

Jak rychle redukovat vrásky a tmavé kruhy pod očima?

Pokud chvátáte do divadla nebo na večírek a potřebujete zredukovat vrásky nebo nevzhledné kruhy pod očima, na okamžitou pomoc je tu podoční maska Nano Eye Lift, která redukuje až 75 % vrásek.

Aplikací podoční masky dochází k okamžitému viditelnému efektu – vyhlazení vrásek, podočních vaků a omezení kruhů pod očima. Dle klinické studie nejvyšší efekt nastupuje po 48 hodinách od aplikace. Klíčovou výhodou je okamžitý efekt působení produktu. Uživatelka ihned po aplikaci cítí pnutí, které vyvolává maska a ihned po odstranění masky vidí viditelně redukované vrásky a další projevy stárnutí pleti.

redukce-vrasek-po-aplikaci

Tip: Jak funguje nanovlákenná maska, která redukuje vrásky? Přečíst na blogu.

Dopřejte obličeji a očnímu okolí masáž

Zpomalit stárnutí pokožky na obličeji pomáhá jemná masáž, která prokrví ji i svaly. Pomáhá při jejich relaxaci, čím omezuje tvorbu vrásek. Zlepší se krevní oběh, tím je podpořena tvorba kolagenu a pokožka se stává zářivější. Díky masáži se lépe a rychleji vstřebají kosmetické prostředky, které jste k péči o obličej použili.

Masírovat byste měli očištěný obličej i oční okolí. K masáži lze použít kokosový, mandlový, okurkový nebo jojobový olej, případně sérum. Nejprve promasírujete svými prsty čelo. Následovat bude část obličeje pod očima a oblast u uší. Pokračovat budete masáží krku. Masáž dokončíte jemným poklepáváním na celý obličej. Oční okolí jemně masírujte kruhovými pohybu prstů kolem očí.

Při masáži musejí být ruce čisté a neměli byste při ní příliš tlačit na pokožku. Podstatná je pravidelnost masírování. Jen tak docílíte kýženého výsledku.

Mohlo by vás zajímat: Akné na krku: Co na něj funguje?

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.