Nejlepší krém na celulitidu: Víme, co by měl obsahovat

Máte celulitidu a hledáte účinné řešení, jak se zbavit celulitidy? Krém na celulitidu je na trhu běžnou záležitostí, ale ne všechny opravdu fungují. Účinný krém na celulitidu by měl  prokrvovat, vyživovat a zpevňovat pokožku aktivními látkami s prokazatelnými účinky. Víte, co by měl obsahovat nejlepší krém na celulitidu? V tomto článku se dozvíte vše o účinných látkách a jak fungují v boji proti celulitidě.

nejlepsi-krem-na-celulitidu-fb

 

Jak fungují krémy na celulitidu

Krémy na celulitidu účinkují svými aktivními látkami na tukové buňky, vyživují, hydratují  a podporují pružnost kůže, což může vést ke snížení viditelnosti celulitidy, která se projevuje především nevzhlednými hrbolky a nerovnostmi kůže v problémových oblastech, jako jsou stehna, břicho a hýždě. Přestože může být obtížné se celulitidy zcela zbavit, pravidelné používání těchto krémů spolu s cvičením a zdravou stravou může zlepšit vzhled postižených oblastí a zlepšit zdraví a vitalitu kůže.

celulitida-na-stehnech-krem-na-celulitidu

TIP: Co je celulitida a jak se jí efektivně zbavit?

Co by měl obsahovat krém na celulitidu

Při výběru krému na celulitidu se zaměřte především na účinné látky ve složení, které by měly prokazatelně fungovat a také podle svých potřeb (alergie, zdravotní omezení apod.). Obvykle má kombinace látek uklidňující, hydratační a vyživující vlastnosti a spolu účinně eliminují celulitidu. Co by tedy krém na celulitidu měl obsahovat?:

Kapsaicin - výtažek z chilli

Kapsaicin, hlavní složka chilli, je v kosmetickém průmyslu ceněný pro své schopnosti zvyšovat krevní oběh a pevnost pokožky. Jeho stimulační účinky na cévy vedou k lepšímu kyslíkovému a výživnému zásobování buněk, což přispívá k redukci celulitidy. Kromě toho má feferonka i termogenní vlastnosti, a to může podpořit také rozklad tukových buněk.

Skořicový olej a silice

Skořicový olej je známý svými antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi, stejně jako svou příjemnou vůní, která přidává smyslný dotek k vaší péči o pokožku. Jeho antioxidační schopnosti pomáhají chránit pokožku před škodlivými účinky volných radikálů a podporují regeneraci buněk, což je pro redukci celulitidy a obnovu pokožky přínosné.

Často se do krémů na celulitidu přidávají další esenciální oleje, jako Eugenol, Limonene, Linalool s hojivými a protizánětlivými účinky. Navíc také zklidňují pokožku.

skoricovy-krem-na-celulitidu-krem-na-celulitidu

TIP: Vyzkoušejte náš skořicový krém na celulitidu s patentovaným komplexem Cellactive®, který pomáhá pokožku prokrvovat a bojovat tak s projevy celulitidy. 

Mandlový olej

Mandlový olej je bohatý na vitamíny E, D, squalene, komplex vitamínů B a zinek. Je vysoce ceněný pro své protizánětlivé, omlazující a hojící vlastnosti. Mandlový olej poskytuje hloubkovou hydrataci a zanechává pokožku hladkou a vyživenou.

Bambucké máslo

Bambucké máslo, získávané ze semen afrického stromu máslovníku, je známé svou hydratační a hojivou schopností. Jeho vysoký obsah vitamínů E a A spolu s polynenasycenými mastnými kyselinami pomáhá zklidňovat podrážděnou pokožku a podporuje její regeneraci, zvláště na suchých a citlivých oblastech.

Tip: Jak na dokonalou pleť s vitamínem A?

Vitamín E

Vitamín E je silný antioxidant, který pomáhá ochránit pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály a UV zářením. Jeho schopnost posílit kožní bariéru a zabraňovat dehydrataci činí z něj jednu z nejdůležitějších živin pro zdraví kůže  a odstranění celulitidy.

kremy-na-celulitidu

Tip: Celulitida na zadku: Co na ni pomáhá

Ethyl Ferulate

Tato silná antioxidační látka, získávaná enzymatickou úpravou kyseliny ferulové z rýže, chrání pokožku před volnými radikály a negativními účinky modrého a UV záření. Ethyl Ferulate napomáhá udržovat pokožku mladistvou a chrání ji také před předčasným stárnutím.

Výtažek z Chmelových Šištic

Chmel je známý svými zklidňujícími a protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají tonizovat a zjemňovat problematickou pleť. Výtažek z chmelových šištic také podporuje regeneraci pleti a může přispívat k celkovému zlepšení jejího vzhledu.

TIP: Aloe vera: Jaké má účinky na pleť a pokožku?

Na jaké látky si dát pozor

Naopak si dejte pozor, aby krémy na celulitidu neobsahovaly barviva, silikony nebo parafín. Vybírejte také podle svých vlastních potřeb, zdravotních omezení nebo alergií. Pokud trpíte na jakékoliv kožní onemocnění, vždy je lepší se poradit s dermatologem.

Skořicový krém na celulitidu

Hledáte ten nejlepší krém proti celulitidě? Pak vám představujeme unikátní skořicový krém na celulitidu, který má kromě výše uvedených účinných látek ještě patentovaný komplex přírodních aktivních látek Cellactive® Shape, který redukuje projevy celulitidy. Zpevňuje a vyhlazuje pokožku, zlepšuje strukturu problémových partií. Takže výsledky uvidíte výsledky od ukončeného prvního měsíce používání, výrazněji pak od 3 měsíců. 

celulitida-krem

Tip: Celulitida na stehnech: Jak se jí efektivně zbavit

Jak na zábal proti celulitidě? 

Krém na celulitidu v silnější vrstvě nanesete na problematické partie, které chcete ošetřit. Poté místo zabalte do potravinářské fólie, což podpoří účinnější působení bioaktivních látek. Nechte působit 20-25 minut. Po zábalu pokožku důkladně opláchněte a osušte.

Masáž na celulitidu

A jak dosáhnout lepšího efektu s krémem na celulitidu? Přece spolu s masáží. Masáž na celulitidu je skvělý způsob, jak podpořit účinky krému a efektivněji bojovat s celulitidou. Masáž na celulitidu více podporuje krevní oběh a pomáhá rozkládat tukové buňky. Díky stimulaci tvorby kolagenu a elastinu masáž zvyšuje pružnost pokožky, čímž přináší hladší a pevnější vzhled. Tato relaxační praxe navíc snižuje stres a napětí spojené s celulitidou, poskytující komplexní péči o pokožku.

Tip: Co funguje na celulitidu: 5 osvědčených tipů

Jak na domácí masáž na celulitidu

Naneste skořicový krém na celulitidu na danou oblast a používejte koruživé pohyby a jemné tahy. Můžete využít také váleček nebo silikonovou masážní baňku, kterou zmáčknete a přiložíte na kůži. Tím se vytvoří podtlak. Pak stačí baňkou pohybovat tahem vzhůru. Díky tomu se kůže hezky prokrví. Masáž provádějte pravidelně. Masáž silikonovou baňkou provádějte 2x až 3x týdně. Krém na celulitidu můžete používat každý den.

masaz-celulitida

TIP: 13 tipů, jak urychlit růst vlasů a co opravdu pomáhá?

Další účinné procedury na celulitidou

Pro odstranění celulitidy je nejúčinnější kombinace pohybu a cvičení, zdravé stravy, krému na celulitidu a dostatečný pitný režim. To můžete kombinovat s některými dalšími metodami, jako jsou procedury na celulitidu, mezi které patří třeba saunování, karboxyterapie, rázová vlna a další.

  • Saunování – Finská sauna je vynikající prostředek pro hubnutí, posilování svalstva, podporu lymfatického systému a detoxikaci organismu. Zároveň si také odpočinete a dopřeje ti si i chvilku pro sebe.
  • Rázová vlna – Tato procedura kombinuje akustické rázové a elektrické pulsy, narušuje tukovou tkáň a podporuje činnost lymfatického oběhu, což vede k tvorbě kolagenu a obnovení pružnosti pokožky. 
  • Endermoterapie – Využívá válcové hlavice k hluboké masáží a odsávání tkáně na postižených oblastech těla. Tímto způsobem se podporuje krevní oběh, lymfatický tok a rozklad tukových buněk. Zlepšije elasticitu pokožky, redukuje celulitidu a podporuje  detoxikaci těla i uvolnění svalů.
  • Karboxyterapie – Spočívající v aplikaci medicinálního oxidu uhličitého do tkáně pomocí tenké jehly. Přispívá k odbourání tukových zásob, podporuje prokrvení, a tím i detoxikaci tkání. Zlepšuje  pružnost pokožky, podporuje odstranění celulitidy a pomáhá také formovat postavu.

Mohlo by vás zajímat: Celulitida na břiše: Co s ní dělat?

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Jaký krém na celulitidu?

Na celulitidu je nejlepší krém s obsahem aktivních látek, které prokrvují, vyhlazují a vyživují pokožku. Nejlepší krém na celulitidu je skořicový krém nanoSPACE s patentovaným komplexem účinných látek. Krémy také často obsahují výtažky z chilli, skořici, bambucké máslo a mandlový olej pro hydrataci a regeneraci pokožky. 

Jak si masírovat nohy proti celulitidě?

Na nohy nebo jinou oblast s celulitidou naneste krém proti celulitidě nebo masážní olej, který jemně vmasírujete krouživými pohyby do pokožky. Poté provádíte masáž silikonovou masážní baňkou. Tu zmáčknete a přiložíte na kůži tak, aby se vytvořil podtlak. Pak už tahem vzhůru pohybujete baňkou a masírujete.

Jak často používat baňku na celulitidu?

Domácí masáž na celulitidu pomocí silikonové masážní baňky provádějte pravidelně 2x až 3x týdně. Krém proti celulitidě ale můžete používat denně.

Jak zpevnit kůži na zadku?

Zpevnění kůže je prevence pro vznik celulitidy. Kůži lze zpevnit pomocí cviků na stehna a hýždě a také pomocí výživových doplňků stravy, jako je kvalitní kolagen a hořčík. Pokud vás trápí celulitida, vyzkoušejte i cviky na celulitidu.

Zdroje

  • HEXSEL, Doris; MAZZUCO, Rosemarie. Cellulite. In: Update in cosmetic dermatology. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2013. p. 21-32.
  • RAWLINGS, A. V. Cellulite and its treatment. International journal of cosmetic science, 2006, 28.3: 175-190.
  • ROSSI, Anthony M.; KATZ, Bruce E. A modern approach to the treatment of cellulite. Dermatologic clinics, 2014, 32.1: 51-59.
  • Uebel, C.O., Piccinini, P.S., Martinelli, A., Aguiar, D.F. and Ramos, R.F.M., 2018. Cellulite: a surgical treatment approach. Aesthetic Surgery Journal, 38(10), pp.1099-1114.
  • Sadick, N.S. and Bhutani, S., 2015. Cellulite treatment. Fat Removal: Invasive and Non‐Invasive Body Contouring, pp.68-100.
  • SADICK, Neil. Treatment for cellulite. International journal of women's dermatology, 2019, 5.1: 68-72.
Lukáš Konečný, strategie a rozvoj v nanoSPACE
Lukáš Konečný působí v oblasti nanotechnologií od roku 2015, vystudoval VŠE a dlouhodobě se věnuje digitálnímu marketingu, digitalizaci a automatizaci reklam pro technologické firmy a online projekty. Od května 2020 se stará v nanoSPACE o strategii a rozvoj firmy.