15 % sleva na protiroztočové lůžkoviny nanoSPACE s kuponem DENALERGIE15. Pouze do 6.5.2024.

Celulitida na zadku: Co na ni pomáhá

Mít hezký a vypracovaný zadek bez celulitidy není jen tak. Ale nemusíte se kvůli tomu trápit dlouhé hodiny v posilovně ani držet dietu. Trápí vás celulitida na zadku? Nejste v tom samy, protože s celulitidou se během života setká až 90 % žen. Zaměřte se na zdravý životní styl, choďte na procházky, hýbejte se a dodržujte pitný režim. K tomu přidejte i účinné krémy na celulitidu a podpořte lymfatický systém. V tomto článku vám poradíme, jak na to a dozvíte se další tipy, co pomáhá na celulitidu na zadku.

celulitida-na-zadku-fb

 

Co je celulitida a proč vzniká na zadku

Celulitida, nazývána tzv. lipohypertrofie, představuje změny podkožní tukové tkáně v důsledku změn v metabolismu a nepravidelnému ukládání tuků. Celulitida se projevuje vytvořením nerovností, dolíčků a hrbolků na povrchu kůže především v oblasti zadku, stehen nebo břicha.

Celulitida na zadku vzniká tehdy, když se zvětší objem podkožních tukových buněk, které jsou tlačeny směrem k povrchu kůže. Tento proces má za následek omezený tok krve a lymfy v postižené oblasti. K celulitidě často přispívá sedavý životní styl nezdravá strava, malý příjem tekutin a také genetické predispozice. Celulitida vzniká právě na zadku, protože je to oblast, kde se často ukládá tuk a je tam tedy mnohem více tukové tkáně než jinde.

celulitida-na-zadku-pomerancova-kuze

TIP: Vyzkoušejte náš skořicový krém na celulitidu s patentovaným komplexem Cellactive®, který pomáhá pokožku prokrvovat a bojovat tak s projevy celulitidy. 

Co ovlivňuje vznik celulitidy

Faktorů, které mohou mít vliv na vznik celulitidy, je mnoho. Mezi ty hlavní patří například pohlaví a genetika, protože sklon k celulitidě má více žen a způsob ukládání tuků může být dědičný, dále hormonální změny, a to hlavně během těhotenství, menstruace nebo menopauzy, také stres a životní styl včetně stravování, množství pohybu a fyzické aktivity. Důležitá je také správná funkce lymfatického systému.

TIP: Více se o celulitidě dozvíte v našem článku co je celulitida a jak se jí efektivně zbavit.

Jak rozproudit lymfu

Lymfatický systém a celulitida spolu souvisí více, než si myslíte. Lymfatický systém je důležitý pro odbourávání odpadních látek, udržování optimálního stavu tkání a funguje hlavně při odvodňování těla.

V případě celulitidy na zadku dochází k nerovnoměrnému rozložení tukových buněk pod kůží, což může vést k blokádě lymfatických cest. Tyto blokády brání správnému odvodu lymfy a způsobují hromadění toxinů a odpadních látek v tkáních. To může vést ke zhoršeným projevům celulitidy a proto je důležité lymfu rozproudit, pokud se chceme zbavit celulitidy nejen na zadku. Lymfatický systém se dá rozproudit pohybem, cvičením a hydratací, ale také lymfatickou masáží a otužováním.

celulitida-krem

Mohlo by vás zajímat: 12 tipů, jak posílit imunitu u dospělých i dětí

Co pomáhá na celulitidu na zadku

Pojďme se podívat na to, jak můžeme celulitidu na zadku odstranit a jaká je prevence jejího vzniku. Jedná se především o udržitelný zdravý životní styl, vyvážený jídelníček a dostatek pohybu. Kromě toho na celulitidu pomáhají i krémy na celulitidu, masáže pro rozproudění lymfy, cviky na celulitidu a další.

Krém na celulitidu

Účinným pomocníkem v boji proti celulitidě jsou krémy na celulitidu. Ty účinkují svými aktivními látkami na tukové buňky, zároveň hydratují a vyživují kůži vyživují a také zlepšují její pružnost. Pokud vás trápí celulitida na zadku, používání krému na celulitidu je jednoduchý způsob, jak redukovat celulitidu bez cvičení. Skvěle se také hodí pro masáže na celulitidu a zábaly.

TIP: 5 tipů, co funguje na celulitidu

Nejlepší krém proti celulitidě

Nevíte, jaký krém na celulitidu je nejlepší a podle čeho vybírat? Vyzkoušejte jedinečný skořicový krém na celulitidu, který obsahuje  patentovaný komplex přírodních aktivních látek Cellactive® Shape, který redukuje projevy celulitidy. Díky patentovanému složení zpevňuje pokožku a strukturu kůže, vyhlazuje pokožku a vyživuje.

Pravidelným používáním uvidíte výsledky od ukončeného prvního měsíce používání, výrazněji pak od 3 měsíců. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=celulitida

TIP: Co by měl obsahovat kvalitní krém na celulitidu

Jak na domácí masáž na celulitidu na zadku

Použijte skořicový krém na celulitidu na oblast zadku a masírujte krouživými pohyby s v kombinaci s jemnými tahy. Pro domácí masáž na celulitidu můžete použít také masážní váleček nebo masážní baňku, kterou vytvoříte podtlak na kůži. Pohyby válečkem i baňkou se kůže pořádně prokrví a společně se skořicovým krémem i prohřejí oblast zadku. 

Masáž na celulitidu provádějte 2x až 3x týdně 20 minut. Krém na celulitidu můžete používat každý den.

Jak na zábal proti celulitidě na zadku? 

Krém na celulitidu ve větší vrstvě nanesete oblast s celulitidou na zadku či stehnech. Pak místo s krémem zabalte do potravinářské fólie. Tím se ještě více podpoří působení účinných bioaktivních látek v krému. Nechte působit 20-25 minut. Po zábalu pokožku důkladně opláchněte a osušte.

celulitida-na-zadku-jak-nastartovat-lymfu-lymfo-masaz

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na celulitidu, víme, co by měl obsahovat

Pohyb a cviky na celulitidu 

Přirozený pohyb a cvičení jsou jedním z nejdůležitějších kroků, které můžete proti celulitidě podniknout. Nemusíte se trápit v posilovně, ale hýbejte se, a to především pokud máte sedavé zaměstnání. Choďte více pěšky, jezděte na kole a zacvičte si každý den doma několik cviků na celulitidu, které jsou zaměřeny na posílení problémových partií, jako je zadek a stehna.

Mohlo by vás zajímat: Celulitida na břiše: Co s ní dělat?

Nejlepší cviky na celulitidu na zadku

Pusťte se do boje s celulitidou pořádně a kromě masáží, krémů a zábalů také pravidelně cvičte cviky na celulitidu. Nejenže se zbavíte celulitidy, ale zároveň také posílíte svaly a vytvarujete si hezkou postavu. Nejlepší cviky na celulitidu jsou:

  • Dřepy, 
  • výpady, 
  • zanožování,
  • stoupání na překážku,
  • zvedání pánve, 
  • plank a
  • běh na místě.

TIP: Na sport vybírejte kvalitní antibakteriální oblečení, které odvádí pot.

Zdravý a udržitelný jídelníček

Zdravý jídelníček je základ nejen při odstranění celulitidy, ale pro celkové zdraví. Váš jídelníček by měl být vyvážený. Nezapomeňte, že většina lidí přijímá mnohem více sacharidů, než je potřeba. Ty se pak ukládají a celulitidu zhoršují, protože pokud je během dne tělo nevyužije, jednoduše si je uloží do zásob. Které potraviny omezit?

  • Bílé pečivo, 
  • těstoviny, 
  • sladkosti a rafinovaný cukr, 
  • slazené nápoje,
  • uzeniny a příliš slané potraviny, 
  • alkohol.

TIP: Nezapomeňte během cvičení na doplnění kvalitního hořčíku.

Co jíst pro snížení celulitidy nejen na zadku

Zaměřte na vysoký příjem zeleniny, zdravých tuků a větší množství proteinů. 

Ovoce a zelenina, bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, jsou důležité pro zdravou kůži. Maso a ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin a jsou také  bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které podporují pružnost kůže.

jak-se-zbavit-celulitidy-cviceni-na-celulitidu

Nezapomeňte ani na dostatečný příjem tekutin. Vyhněte se slazeným nápojům a raději pijte čistou vodu, bylinné a zelené čaje, které obsahují antioxidanty.

TIP: Vyzkoušejte proteinový prášek s kolagenem, který díky biologicky dostupných kolagenových peptidů zlepšuje elasticitu a pevnost pokožky a pomáhá v boji proti celulitidě.

Kolagen na celulitidu

Hlavní část lidského těla tvoří kolagen, protein zajišťující pevnost, pružnost a obnovu buněčné struktury. Pomáhá zpomalit proces stárnutí pokožky, zlepšuje hydrataci, vyhlazuje vrásky, zpevňuje kůži a je tak skvělým pomocníkem na celulitidu. Obvykle je v dostání ve formě tablet, kapslí nebo prášku. Nejlepší kolagen na celulitidu je ten, který obsahuje bioaktivní peptidy, které jsou nejlépe vstřebatelné. 

TIP: Dopřejte svému tělu kvalitní rybí kolagen, který posílí kůži, pleť i klouby.

Nejčastěji kladené otázky (FAQ)

Jak se zbavit celulitidy na stehnech a zadku?

Pro tyto partie je nejúčinnějším způsobem, jak se zbavit celulitidy na zadku, pohyb a cviky na zadek a stehna a zároveň kombinace účinného skořicového krému na celulitidu. Obojí je potřeba dělat pravidelně a vytrvat. Výsledky uvidíte za několik týdnů či měsíců.

Jak zpevnit kůži na zadku?

Pro zpevnění kůže a oblasti hýždí jsou ideální posilovací cviky na zadek pro celkové zpevnění. Pomůže vám k tomu také kvalitní kolagen, který napomáhá přirozené tvorbě kolagenu v těle pro pružnější a pevnější kůži, vyhlazení vrásek i zmírnění celulitidy na zadku.

Jaký sport je nejlepší na celulitidu na zadku?

Důležitý je především každodenní pohyb, jako chůze do schodů, procházky nebo protahování. K tomu stačí přidat pravidelné cvičení, jako je třeba běh a posilovací cviky na zadek a stehna, protože se prokrví a posílí právě svalstvo v oblasti celulitidy.

Jak používat masážní váleček na celulitidu na zadku?

Naneste krém na celulitidu nebo masážní olej na oblast zadku a stehen. Masírovaný sval by měl být napnutý. Vyhněte se zraněným místům. Poté válečkem s větším tlakem jezdějte nahoru a s menším tlakem dolů. Váleček použijte jako jeden z nástrojů pro masáž na celulitidu společně s masážní baňkou. Celková masáž by měla trvat přibližně 20 minut.

Zdroje

  • SADICK, Neil. Treatment for cellulite. International journal of women's dermatology, 2019, 5.1: 68-72.
  • Bayrakci Tunay, V., Akbayrak, T., Bakar, Y., Kayihan, H. and Ergun, N., 2010. Effects of mechanical massage, manual lymphatic drainage and connective tissue manipulation techniques on fat mass in women with cellulite. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, 24(2), pp.138-142.
  • Zerini, I., Sisti, A., Cuomo, R., Ciappi, S., Russo, F., Brandi, C., D'Aniello, C. and Nisi, G., 2015. Cellulite treatment: a comprehensive literature review. Journal of cosmetic dermatology, 14(3), pp.224-240.
  • ROSSI, Anthony M.; KATZ, Bruce E. A modern approach to the treatment of cellulite. Dermatologic clinics, 2014, 32.1: 51-59.
  • Uebel, C.O., Piccinini, P.S., Martinelli, A., Aguiar, D.F. and Ramos, R.F.M., 2018. Cellulite: a surgical treatment approach. Aesthetic Surgery Journal, 38(10), pp.1099-1114.
Lukáš Konečný, strategie a rozvoj v nanoSPACE
Lukáš Konečný působí v oblasti nanotechnologií od roku 2015, vystudoval VŠE a dlouhodobě se věnuje digitálnímu marketingu, digitalizaci a automatizaci reklam pro technologické firmy a online projekty. Od května 2020 se stará v nanoSPACE o strategii a rozvoj firmy.