15 % sleva na protiroztočové lůžkoviny nanoSPACE s kuponem DENALERGIE15. Pouze do 6.5.2024.

Co funguje na vrásky mezi očima a obočím

Vrásky mezi očima jsou přirozeným důsledkem stárnutí pokožky. S postupem času ztrácí naše pokožka pružnost a hydrataci, což vede k tvorbě vrásek na různých částech obličeje, včetně oblasti mezi očima. Přestože stárnutí ani čas nezastavíme, můžeme tvorbu vrásek zpomalit správnou výživou a péčí o pleť. Pojďme se podívat na to, co funguje na vrásky mezi očima a obočím a co je způsobuje.

co-funguje-na-vrasky-mezi-ocima-fb

 

Co způsobuje vrásky mezi očima a obočím

Vrásky mezi obočím nebo vrásky mezi očima jsou nazývané jako tzv. glabelly nebo mračinky, protože nejčastěji vznikají nadměrnou mimikou kvůli stresu nebo také slunečnímu světlu. Tyto oční vrásky mohou být způsobeny i dalšími faktory.

  • Mimika: Výrazná mimika třeba při mračení nebo přemýšlení může způsobovat vrásky mezi očima, protože pokožka se opakovaně ohýbá a stahuje na stejném místě.
  • Stárnutí: S přibývajícím věkem se ztrácí kolagen a elastin, což vede ke vzniku vrásek.
  • Stres: Stres může vést ke zvýšené mimice obličeje, což může vést k předčasnému vzniku vrásek mezi očima.
  • Životní styl: Kouření, alkohol a škodlivé látky z potravin a prostředí mohou zhoršovat celkový stav pokožky a zvýšit i riziko vzniku vrásek mezi očima.
  • Genetika: Určitá predispozice k vráskám mezi očima a obočím může být dána geneticky.

jak-se-zbavit-vrasek-mezi-obocim-ocima

Tip: Jak na péči o oční okolí?

Co redukuje vrásky mezi očima

Pro redukci vrásek existuje mnoho kosmetických produktů. Pozorně se ale dívejte, zda opravdu obsahují účinné látky, které dokážou vrásky redukovat. Mezi tyto látky patří především kyselina hyaluronová, která je stavební kámen buněk má přímý vliv na kvalitu a elasticitu pokožky. Dále retinol, peptidy, vitamin C a koenzym Q10.

TIP: Doporučujeme Hyaluronové sérum – Hyaluron Essential NAFIGATE, které krásně vyhladí hlubší i malé vrásky.

Jak funguje kyselina hyaluronová na vrásky

Kyselina hyaluronová se přirozeně vyskytuje v lidském těle, a to především v kůži a pojivových tkáních. Má přímý vliv na kvalitu a elasticitu pokožky, podporuje hojení raj a udržuje hydrataci těla. Z tělních buněk se ale postupně po 25. roku života vytrácí a kvůli tomu ztrácí kůže své původní vlastnosti a elasticitu. 

Právě proto je kyselina hyaluronová důležitou složkou kosmetických produktů, jako jsou hydratační krémy, nanovlákenné masky nebo lokální séra, ve kterých funguje proti vráskám, které díky svým vlastnostem vyplní.

#produkty#https://www.nanospace.cz/kosmetika:nafigate/?pv218=1703

TIP: Věděli jste, že kyselina hyaluronová dokáže zadržet až 1000-násobek své vlastní hmotnosti vody a tím tak vyplnit vrásky?

Co funguje na vrásky mezi očima a jak jim předejít

Mimika, stárnutí i stres jsou součástí života a není možné se jim zcela vyhnout. Co ale pro svou pleť můžeme udělat je správně o ni pečovat, hydratovat ji, dopřát pokožce potřebné živiny, nevystavovat ji slunci a zkrátka se o ni starat. 

Správná péče o pleť proti vráskám

Péče o pleť by měla být každodenní součástí denní rutiny každého člověka a vždy by měla zahrnovat důkladné čištění pleti, protože během dne se pleť zanese prachem, nečistotami a potem. Dále by měla zahrnovat také potřebnou péči podle typu pokožky a věku, jako je hydratace a výživa. Proti vráskám skvěle fungují:

  • Oční sérum: Použití speciálního očního krému může pomoci vyhladit vrásky mezi očima a v očním okolí. TIP: Aplikujte oční hyaluronové sérum, které na vrásky mezi očima zaručeně zabere, navíc také zesvětluje kruhy pod očima a sjednocuje pleť.
  • Krém proti vráskám: Krém proti vráskám hluboce hydratuje zralou pleť i pokožku s prvními znaky stárnutí. Zároveň podporuje přirozenou tvorbu kolagenu a chrání pleť.
  • Sérum proti vráskám: Hyaluronová séra snižují viditelnost jemných linek a vrásek, udržuje v pokožce vlhkost a vytváří vypínací efekt
  • Maska proti vráskám: Nanovlákenná pleťová maska obsahuje kombinaci vitamínů, antioxidantů a účinných látek, které redukují jemné rýhy a vrásky, stimulují syntézu kolagenu, odstraňují odumřelé kožní buňky a hydratují pleť. 

ocni-serum-na-vrasky-mezi-ocima

TIP: Neznáte nanovlákenné masky proti vráskám? Přečtěte si, jak fungují a proč jsou tak účinné, že redukují až 75 % vrásek.

Jaký je rozdíl mezi krémem a sérem

Možná si říkáte, jaký je rozdíl mezi krémem a sérem. Krém je vhodný pro hloubkovou hydrataci a ochranu pleti, s hustší texturou a obsahem hydratačních složek a olejů. Zatímco sérum je koncentrovanější, s lehčí konzistencí a obsahuje vysoký podíl aktivních složek, které cíleně řeší problémy pleti, jako jsou vrásky, pigmentace nebo ztráta elasticity. 

Krém se často používá pro běžnou péči a každodenní ochranu pleti, sérum slouží k intenzivnější a cílenější péči. Oba produkty mohou být kombinovány v péči o pleť podle individuálních potřeb a cílů.


Ochrana před UV zářením

Určitě víte, že sluneční paprsky dokážou stárnutí kůže urychlit. Právě proto je potřeba se chránit nejen v létě, ale kdykoliv je vaše kůže vystavená slunci. Ideální kombinací je tak používat denní krém s SPF a zároveň s kyselinou hyaluronovou. Během léta přidejte i kvalitní opalovací krém s SPF 50. Nezapomínejte ani na sluneční brýle, abyste zbytečně nemžourali a nekrčili čelo.

TIP: Kyselina hyaluronová na pleť a 7 účinků na vrásky i na akné.

Masáže obličeje

Masáž obličeje můžete dělat třeba během každodenní péče o pleť nebo kdykoliv během dne. Stačí si lehce promasírovat oblast mezi obočím směrem od kořenu nosu ke spánkům. To uvolní napětí v obličejových svalech. Na vrásky mezi obočím skvěle funguje také obličejová jóga.

 

Mohlo by vás zajímat: Víme, jaký je nejlepší oční krém pro zralou pleť.

Jak na domácí obličejovou jógu

Jedete v autě, nebo sedíte doma u televize? Využijte tento čas pro rychlé cvičení obličejové jógy proti vráskám mezi očima. Posaďte se rovně a uvolněte záda a ramena. Bradu nasměřujte mírně dolů, otevřete ústa a rty obepněte zuby tak, aby nešly vidět. Poté se podívejte očima nahoru a vydržte tak po dobu několika sekund a pak vytáhněte horní ret. Toto cvičení provádějte každý den a posílíte tak mimické svaly.

TIP: Vyzkoušejte hydratační denní krém proti vráskám SPF 15 – Hyaluron Day Cream.

Výživa pleti

Kvalitní potraviny bohaté na důležité živiny mohou být skvělým pomocníkem pro pokožku a minimalizovat vznik vrásek. Zařaďte do svého jídelníčku doplňky stravy pro zdravou pleť a potraviny bohaté na antioxidanty a vitamíny A, C a E, které chrání pokožku před volnými radikály a stárnutím. Omega-3 mastné kyseliny, které se nacházejí v rybách, lněných semenech a ořechách, mohou pomoci udržet kůži hydratovanou a zlepšit její pružnost.

Kromě toho je důležité dodržovat dostatečný přísun vody, protože dehydratace může zvýšit vzhled vrásek. 

TIP: Vyživte svou pleť i zevnitř s kolagenem pro krásnou pleť 5v1 – Collagen peptides plus.

Kosmetické zákroky proti vráskám

Pro velmi hluboké vrásky se mnoho žen v pozdějším věku ubírá směrem kosmetických zákroků, které přináší rychlé řešení vyhlazení vrásek mezi očima.

  • Laserová terapie: Jedna z metod, které se používají ke snížení viditelnosti a odstranění hlubokých vrásek vzniklé stárnutím, pomáhá odstranit povrchové vrásky, zlepšuje texturu kůže. Principem laserové terapie je využití koncentrovaného světelného paprsku k odstranění horních vrstev kůže nebo ke stimulaci tvorby kolagenu v pokožce.
  • Mezoterapie: Tato procedura zahrnuje injekce do kůže obsahující speciální látky, jako jsou aminokyseliny, vitamíny a minerály, které mají pozitivní vliv na kůži a pomáhají snižovat vrásky  stimulují tvorbu kolagenu.
  • Botox: Botox je injekční procedura, která funguje tak, že dočasně paralyzuje svaly, kdy dojde k dočasnému přerušení nervosvalového vzruchu a sval se uvolní. Tím dojde k dočasnému vyhlazení vrásek a zlepšení vzhledu pleti. 

krem-na-vrasky-mezi-ocima

Tip: Jak na vrásky na čele a pod očima: Co pomáhá.

Dostatek spánku

Jak se říká „vyspat se do krásy”, není to jen tak. Během spánku dochází k procesům obnovy a regenerace kůže, kdy se buňky regenerují po celodenním vystavení různým vnějším vlivům. Nedostatek spánku může vést k otokům, zhoršenému tónu kůže a zviditelnění vrásek.

TIP: Špatně se vám usíná? Vyzkoušejte 4quick sleep s melatoninem, díky kterému se vám bude přirozeně hezky usínat.

Co ovlivňuje vznik vrásek

Existují i další faktory, které mohou ovlivnit vznik vrásek a možná si je s nimi vůbec nespojíte.

Mezi tyto faktory patří:

  • Výrazné změny váhy,
  • drastické diety,
  • nadměrné opalování,
  • špatná technika odličování (napínání pleti směrem dolů a k uším).

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na vrásky pro 50+

Babské rady na vrásky mezi očima a obočím

Babské rady obvykle vrásky neodstraní, ale mohou být účinné jako prevence proti vráskám a pro vyživení pokožky.

  • Aloe Vera: Aplikujte gel z listu aloe vera přímo na vrásky a nechte působit přes noc. Aloe vera hydratuje a zklidňuje pleť a díky tomu je také běžnou součástí kosmetických produktů.
  • Okurka: Okurka pomáhá sjednocovat pleť, odstraňovat váčky pod očima a také hydratuje pokožku. Přiložte kousek okurky na čelo a na oční okolí. 
  • Med: Pomocí jemných klepavých pohybů aplikujte med na oblast mezi očima a nechte působit 20 minut, než opláchnete. Med urychluje regeneraci kůže a hydratuje pleť.

#produkty#https://www.nanospace.cz/kosmetika:nano-beauty/?pv218=1703

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na vrásky pro 40+

Často kladené otázky

Jak odstranit vrásky mezi očima?

Na vrásky skvěle fungují kosmetické produkty s kyselinou hyaluronovou pro jejich vyplnění a hydrataci pokožky. K tomu můžete přidat masáže obličeje a také se snažit příliš nekrčit čelo v dané oblasti.

Může se vrásky mezi očima úplně odstranit?

Neexistuje žádný zázračný způsob, jak zcela odstranit vrásky mezi očima, ale lze je výrazně zlepšit pomocí kvalitních kosmetických produktů a pravidelné péče o pleť.

Proč se dělají vrásky?

Vrásky se tvoří při běžném stárnutí pokožky, která postupem času ztrácí svou elasticitu a pružnost. Navíc se po 25. roce života snižuje tvorba kolagenu v těle. Nejčastěji se vrásky tvoří na místech, které se pravidelně ohýbají a krčí při mimice obličeje, při smíchu, mračení nebo stresu.

Jak vyhladit vrásku mezi obočím?

Vyhlazení vrásek na čele a mezi obočím lze správnou péčí o pleť s kosmetickými přípravky s účinnými látkami a také pomocí možných kosmetických úprav, jako je třeba mezoterapie, laserová terapie, botox nebo lifting. U těchto kosmetických zákroků je vždy nutné se poradit s odborníkem.

Zdroje

  • Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermato-endocrinology, 4(3), 253-258. doi: 10.4161/derm.21923
  • Wang, F., Garza, L. A., Kang, S., Varani, J., & Orringer, J. S. (2011). An in vivo study of the effect of hyaluronic acid filler injections on facial pores. Journal of cosmetic dermatology, 10(2), 131-138. doi: 10.1111/j.1473-2165.2011.00557.x
  • Salah, E., & Almazrooa, A. (2018). Hyaluronic Acid: A Promising Skin Rejuvenating Biomedicine. Saudi Journal of Medicine and Medical Sciences, 6(1), 1-6. doi: 10.4103/sjmms.sjmms_68_17
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.