10 % sleva na designové oblečení nanoSPACE by LADA s kuponem DENZEME10. Pouze do 22.4.2024.

Jak správně pečovat o antialergické lůžkoviny s nanotkaninou

Rozhodli jste se investovat do zdraví a kvalitního spánku a pořídili si antialergické nano lůžkoviny? Úžasné. V tom případě jste pro svůj bezpečný a vydatný odpočinek udělali to nejlepší. Právě účinná prevence je ideálním řešením, jak se vyhnout nepříjemným projevům alergie na roztoče a probouzet se do nového dne plní energie a s dobrou náladou.

Tip: Nevíte, zda máte alergii na roztoče? Přečtěte si náš článek. 

Víte ale, jak se o ně správně starat, aby vám zajistily spolehlivou ochranu co nejdéle? Přečtěte si pár jednoduchých zásad péče o protiroztočové lůžkoviny s nanomembránou a užívejte si klidný a pohodový spánek každý den.

jak-pecovat-o-luzkoviny-pro-alergiky-fb

 

Zásady péče o lůžkoviny nanoSPACE®

Pokud trpíte vy nebo vaši blízcí alergií na roztoče, astmatem, případně jiným onemocněním dýchacích cest, jsou antialergické nano lůžkoviny ideální volbou. Díky nanotkanině, jež je upředená z drobných nanovláken, nemají prachoví roztoči a další alergeny sebemenší šanci skrz ni projít. Navíc se v takto vybaveném lůžku nemohou shromažďovat, množit a způsobovat zdravotní potíže. Vy si tak můžete být jisti, že jste během spánku dokonale chráněni.

Abyste si mohli tuto prvotřídní ochranu našich lůžkovin užívat co nejdéle, je potřeba dbát na správnou péči o ně. Výrazně prodloužíte nejen jejich životnost, ale hlavně si zajistíte 100% účinnost při záchytu alergenů na mnoho let.

Povlaky na matrace, polštáře a přikrývky

Antialergické povlaky jsou jednou z možností, jak efektivně chránit své lůžko před nezvanými hosty – roztoči. Vsadili jste právě na ně? Potom zjistěte, jak je používat a jak se o ně starat.

Před použitím povlaku na matraci ji doporučujeme důkladně vysát vysavačem, a teprve pak na ni navléknout povlak. Následně přes něj natáhněte běžné prostěradlo. U polštáře a přikrývky je dobré je nejdříve vyprat na 60 °C – při této teplotě dochází k usmrcení roztočů usídlených uvnitř. Po usušení na ně navlékněte protiroztočový povlak a povlečte je do oblíbeného povlečení.

Tip: Jakmile budete podle potřeby měnit povlečení či prostěradlo, můžete povlaky vysát nebo je setřít vlhkým hadříkem.

#produkty#https://www.nanospace.cz/eko-praci-prostredky/

Povlak na matraci, přikrývku či polštář perte maximálně 1–2× za rok na 40 °C, a to v pracím gelu nebo klasickém prášku bez obsahu chloru a fosforu. Pokud jste si pořídili povlak z Nanobavlny®, perte jej jen na 40 °C. Vhodné, a zároveň i ekologické a ekonomické jsou tyto prací prostředky. Nepoužívejte aviváž. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/protiroztocove-povlaky/

Přikrývky a polštáře

Další variantou, jak se účinně chránit před roztoči a jejich alergeny, jsou protiroztočové přikrývky a polštáře. Pokud jste se tedy rozhodli zainvestovat právě do nich, nebudete litovat. Kromě dokonalého bezpečí si v nich budete užívat klidný a ničím nerušený spánek

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=cleanee+prac%C3%AD+gel

Lůžkoviny nanoSPACE® a z Nanobavlny® doporučujeme prát v pračce 1–2× za rok na 40 °C  (v nutných případech můžete na 60 °C). Perte bez aviváže a v pracím gelu či prášku bez obsahu chloru a fosforu. Na praní nanovlákenných materiálů jsou skvělé třeba tyto produkty – šetří nejen lůžkoviny, ale i přírodu a vaši peněženku. V případě odolných skvrn vždy používejte šetrné a ekologické odstraňovače skvrn, abyste nepoškodili membránu. 

Nedoporučujeme sušit v sušičce, a to ani na nízkou teplotu.

#produkty#https://www.nanospace.cz/protiroztocove-prikryvky/

Povlečení z Nanobavlny®

Pořídili jste si luxusní povlečení z Nanobavlny® a už se nemůžete dočkat, až se do něj poprvé uložíte? Nedivíme se. Budete se totiž cítit opravdu jako v bavlnce. Bezstarostný spánek bez roztočů na sebe nenechá dlouho čekat.

Než však do něj ulehnete a spokojeně se zavrtáte, vyperte jej. Povlečení z Nanobavlny® doporučujeme prát podle potřeby na 40 °C. Bez použití aviváže a v pracím gelu či prášku bez obsahu chloru a fosforu – ideální volbou jsou tyto prací prostředky, které jsou šetrné jak k povlečení, tak i k vaší pokožce či přírodě.

Pro delší životnost nedoporučujeme sušení v sušičce, ani na nízkou teplotu.

#produkty#https://www.nanospace.cz/protiroztocove-povleceni/

Prostěradla

Místo povlaku na matraci můžete zvolit protiroztočové prostěradlo, které je k prachovým roztočům a alergenům stejně nekompromisní. Jak o něj pečovat?

Před použitím prostěradla nanoSPACE® doporučujeme matraci co nejlépe vysát vysavačem a následně ho na ni natáhnout. Přes něj povlečte běžné prostěradlo, jak jste zvyklí. V případě výměny běžného prostěradla ho můžete ošetřit vlhkým hadříkem.

Protiroztočové prostěradlo perte 1× ročně bez aviváže na 60 °C, v případě prostěradla z Nanobavlny® na 40 °C, v pracím gelu nebo prášku bez obsahu chloru a fosforu – skvěle poslouží tyto produkty na praní. Pokud možno nepoužívejte k sušení sušičku.

Šetrná péče = 100% ochrana na mnoho let

spanek-v-protiroztocovych-luzkovinach

Tip: Jak vybrat nejlepší přikrývku pro děti?

Pečujte správně o své nano lůžkoviny. Budou vám to po mnoho let vracet v té nejlepší péči o vaše zdraví a spánek. Už žádné probouzení s rýmou, kašlem a nevysvětlitelnou únavou. Užívejte si klidný a kvalitní odpočinek bez nezvaných spolunocležníků, v pohodlí a bezpečí s antialergickými lůžkovinami od nanoSPACE®.

 Tip na článek: Jak se efektivně zbavit roztočů v čalounění a matraci?

Josef Handrejch z nanoSPACE
Josef Handrejch vystudoval Technickou univerzitu v Liberci a v nanoSPACE se věnuje výzkumu a vývoji nových nanovlákenných produktů. Má bohaté zkušenosti z oblasti textilní výroby a z oblasti použití nanovlákenných materiálů.