4 tipy na nejlepší krém s kyselinou hyaluronovou

S velkým množstvím produktů na trhu není úplně snadné najít ten, který poskytne vaší pleti potřebnou hydrataci a svěžest. V poslední době se ale ujímá slova kyselina hyaluronová ve formě krémů. Pokud hledáte ten nejlepší krém s kyselinou hyaluronovou, pomohou vám následující řádky, kde vám představíme 4 naše favority.

4-tipy-nejlepsi-krem-s-kyselinou-hyaluronovou-fb

 

Co je kyselina hyaluronová?

Kyselina hyaluronová je látka, která se přirozeně vyskytuje v našem těle, především v kůži. Dokáže vázat vodu a udržovat ji v tkáních. Pomáhá nám tak udržovat pokožku hydratovanou a pružnou. 

S přibývajícím věkem se ale množství kyseliny hyaluronové v pleti snižuje, což vede ke ztrátě elasticity a tvorbě vrásek. Pravidelné používání krémů s kyselinou hyaluronovou pomáhá dodat pleti potřebnou hydrataci a bojovat proti příznakům stárnutí.

Více se o kyselině hyaluronové dozvíte ZDE.

nejlepsi-krem-s-kyselinou-hyaluronovou

Tip: Kyselina hyaluronová na pleť: 7 účinků na vrásky i na akné

Jak vybrat ten nejlepší krém s kyselinou hyaluronovou?

Abyste měli jistotu, že pleťový krém s kyselinou hyaluronovou bude mít ty správné účinky, zaměřte se při nákupu na koncentraci kyseliny hyaluronové, složení krému, na jakou část obličeje je určen a kdy se má nanášet.

Koncentrace kyseliny hyaluronové

Krém s kyselinou hyaluronovou je ze všeho nejdůležitější vybírat podle koncentrace této látky. Při příliš vysokých koncentracích může mít totiž kyselina hyaluronová opačný účinek a pokožku vysušit i podráždit.

Doporučuje se volit krémy s koncentrací kyseliny hyaluronové do 2 %, abyste pokožce dopřáli optimální hydrataci bez vedlejších účinků. Musíte si také uvědomit, že každá pokožka může reagovat na krém jinak, a proto je lepší začít s nižší koncentrací a při nedostatku ji postupně zvyšovat, dokud se nedostanete na zmiňovaná 2 %.

Složení krému

Zaměřte se také na složení krému, v němž by neměly chybět okluzivní látky. Okluzivní látky jsou látky olejové povahy, které zabraňují úniku vody z kůže a pomáhají tak pokožce vrátit i udržet zdravý vzhled.

Kyselina hyaluronová sama o sobě přitahuje do pokožky vlhkost, pokud ale krém neobsahuje okluzivní látky, vlhkost se z povrchu pokožky zase snadno vypaří. Mezi okluzivní látky patří bambucké máslo, včelí vosk nebo kokosový olej. Na povrchu pokožky vytváří ochrannou vrstvu, která zabraňuje úniku vlhkosti a pomáhá udržovat pokožku hydratovanou.

pletovy-krem-s-kyselinou-hyaluronovou

Tip: Víme, jak vybrat nejlepší krém na obličej

Místo aplikace krému

Záleží i na místě, kam krém nanášíte nebo se chystáte nanést. Pokud krém určený na obličej aplikujete i na krk a dekolt, nic se nestane, akorát nepočítejte, že bude mít krém požadovaný efekt.

Pokud sháníte hydratační krém s kyselinou hyaluronovou na obličej, volte krémy s lehčí texturou, které se rychle vstřebávají a pleť zbytečně nezatěžují. Z tohoto hlediska se nemusíte zaměřovat jen na krémy, ale zvolit i sérum.

Séra jsou oproti krémům tekutější a obsahují vyšší koncentraci aktivních látek, vitamínů, minerálů a živin. Nemusí ale obsahovat bambucké máslo nebo včelí vosk.

Problematické jsou i kruhy pod očima. Pokožka kolem očí je mnohem tenčí a citlivější než zbytek obličeje, a proto by měl být oční krém s kyselinou hyaluronovou lehký, jemný, zvláčňující a bez parfemace.

Hutnější krémy se naopak hodí na krk a dekolt nebo ruce i nohy, které potřebují intenzivnější hydrataci.

#produkty#https://www.nanospace.cz/pece-o-plet:nafigate/?pv236=1808

Mohlo by vás zajímat: Nejlepší krém na vrásky pro 40+ a 50+.

Doba aplikace krému

Potřeby pleti se během dne liší a tomu byste měli uzpůsobit i péči. Ráno je důležité chránit pleť před UV zářením, znečištěním a oxidačním stresem. Krém s kyselinou hyaluronovou určený na ráno by měl mít lehčí texturu a obsahovat ochranné složky, které chrání pleť před poškozením v průběhu celého dne.

Večer přichází čas na regeneraci pokožky. Noční krém s kyselinou hyaluronovou může být tedy hutnější, aby pokožku přes noc dostatečně vyživil. Obsahovat by měl retinol, peptidy nebo hydratační oleje, které podporují proces regenerace.

4 nejlepší krémy s kyselinou hyaluronovou

Už víte, jak si krém vybírat. Možná vám nákup ulehčí i náš seznam nejlepších produktů s kyselinou hyaluronovou, které jsme vybrali podle spokojenosti zákazníků. Pokud by vás recenze zajímaly podrobněji, najdete je vždy pod popisem produktu v kategorii hodnocení.

1. Hyaluronové sérum – Hyaluron Essential NAFIGATE 20 ml

Sérum Hyaluron Essential NAFIGATE 20 ml obsahuje 100% čistou kyselinu hyaluronovou ve vysoké koncentraci 2 %. Dlouhodobě redukuje vrásky i mimické rýhy, hydratuje pleť i v druhé vrstvě kůže, zlepšuje pružnost a pevnost pleti a pomáhá předcházet vzniku vrásek.

Bojuje nejen proti vráskám, ale díky kyselině salicylové také proti akné. Hodí se pro muže i ženy, neobsahuje žádné parabeny ani parfemaci.

krem-s-kyselinou-hyaluronovou

Tip: Kyselina hyaluronová: Jaké jsou nejlepší produkty?

2. Regenerační noční krém – Hyaluron Night Cream 50 ml

Tento regenerační noční krém s kyselinou hyaluronovou obsahuje šípkový a arganový olej, extrakt z rostliny gynostemy pětilisté a extrakt ze skalní růže, které dodávají pleti potřebné živiny a kromě hydratace podporují regeneraci.

Podporuje produkci kolagenu, který je důležitý pro elasticitu pleti, a díky tomu pomáhá pleť zpevnit a redukuje známky stárnutí. Protože je bez parfemace, je ideální pro lidi s citlivou pokožkou.

3. Oční krém – Hydralift Complex Eye Cream 15 ml

Oční krém Hydralift Complex Eye Cream obsahuje kromě kyseliny hyaluronové také chlorellu, která redukuje tmavé kruhy pod očima a zvyšuje produkci kolagenu a elastinu. Díky tomu je oční okolí jemnější a zregenerované.

Dále se krém skládá z hydratujícího a vyživujícího mandlového a ovesného oleje. Obě složky pomáhají předcházet vzniku vrásek a zlepšují pružnost pleti. Velmi oceníte, že se krém po nanesení rychle vstřebá.

ocni-krem-s-kyselinou-hyaluronovou

Tip: Jak na péči o oční okolí?

4. CC tónovací krém SPF 15 – Hyaluron CC Cream 50ml

Pokud chcete kromě hydratace sjednotit i tón pleti, zvolte CC tónovací krém SPF 15. Pomocí drobných kuliček pigmentu, které se po rozetření uvolní, dodá pleti rovnoměrnější nahnědlý tón. Používat ho můžete každý den.

Mezi jeho další účinné složky patří arganový a šípkový olej, které hydratují a zpevňují pokožku. Krém navíc pomáhá obnovovat narušenou kožní bariéru. Obsahuje faktor SPF chránící pokožku před škodlivými účinky slunečního záření. Používat ho můžete každý den.

Tip: Jak vybrat nejlepší krém na suchou a citlivou pleť

Často kladené dotazy

Pro koho je krém s kyselinou hyaluronovou vhodný?

Krém s kyselinou hyaluronovou je vhodný pro suchou nebo dehydratovanou pleť. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí zlepšit hydrataci pleti a bojovat proti příznakům stárnutí – vráskám a mimickým rýhám.

Jak často bych měl/a krém s kyselinou hyaluronovou používat?

Většinou se doporučuje aplikovat krém dvakrát denně, ráno a večer, po očištění pleti. Měli byste si koupit dva krémy s kyselinou hyaluronovoudenní a noční, které mají konzistenci přizpůsobenou potřebám pleti podle denní doby. Řiďte se také pokyny výrobce.

Za jak dlouho přinese krém s kyselinou hyaluronovou výsledky?

Záleží na druhu produktu a individuálních vlastnostech pleti. Někteří lidé si všimnou lepší hydratace a vzhledu pleti už po několika dnech, u jiných se dostaví třeba až za dva měsíce. Krém je proto důležité používat pravidelně.

Jak si mám vybrat denní krém s kyselinou hyaluronovou?

Denní krém s kyselinou hyaluronovou by měl mít lehčí texturu a ochranné složky jako např. SPF faktor, které ochrání pokožku před škodlivými vlivy v průběhu celého dne. Nezapomeňte se také podívat na koncentraci kyseliny hyaluronové a složení krému.

Zdroje

  • PEREIRA, Hélder, et al. Hyaluronic acid. Osteochondral Tissue Engineering: Challenges, Current Strategies, and Technological Advances, 2018, 137-153.
  • PAPAKONSTANTINOU, Eleni; ROTH, Michael; KARAKIULAKIS, George. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermato-endocrinology, 2012, 4.3: 253-258.
  • DRAELOS, Zoe Diana, et al. Efficacy evaluation of a topical hyaluronic acid serum in facial photoaging. Dermatology and Therapy, 2021, 11.4: 1385-1394.
  • SUDHA, Prasad N.; ROSE, Maximas H. Beneficial effects of hyaluronic acid. Advances in food and nutrition research, 2014, 72: 137-176.
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.