Nejlepší prací gel na dětské prádlo: Vsaďte na českou značku

Chystáte se poprvé vyprat dětské prádlo, nebo máte doma náročnější miminko, které má po všem alergickou vyrážku? Kladete si správně otázku, v čem vyprat oblečení, aby bylo čisté a nedráždilo citlivou dětskou pokožku? V tomto článku se dozvíte, jaký je nejlepší prací gel na dětské prádlo, proč jsme vsadili na značku Cleanee a jaké další alternativy můžete zvážit.

nejlepsi-praci-gel-na-detske-pradlo-fb

 

V čem prát dětské prádlo a oblečení?

Dětská pokožka je až pětkrát tenčí než pokožka dospělého člověka. Pokud máte, jako já, nedonošené miminko, je pokožka ještě citlivější a může reagovat na běžné prací prostředky vyrážkami, ekzémem nebo vznikem alergií. Proto je důležitá správná volba pracího gelu.

Na trhu najdete dětské prací prášky a gely, které jsou vhodné na praní novorozeneckého prádla a oblečení. Tyto produkty jsou vyrobeny tak, aby nedráždily dětskou pokožku. Kvalitní prostředek na praní dětského prádla by měl být nejen šetrný, ale i extrémně účinný, protože dětské oblečení, pleny, slintáky, povlečení i zavinovačky často obsahují odolné skvrny.

v-cem-prat-detske-pradlo

Tip: Na dětské oblečení zkuste prací proužky Wave Sensitive nebo CLEANEE EKO prací gel.

Co by měl obsahovat dětský prací gel?

Před zařazením pracích gelů od značky Cleanee do naší nabídky jsme si udělali rozsáhlý průzkum, co by měl kvalitní ekologický prací gel na dětské prádlo obsahovat. Zde jsou klíčové složky, na které jsme se zaměřili:

  • Aniontové povrchově aktivní látky (≥ 5 % – < 15 %): Zajišťují účinné odstranění nečistot a skvrn z prádla, jsou rostlinného původu a snadno biologicky rozložitelné.
  • Mýdlo (< 5 %): Tradiční mýdlo je známo svými čisticími vlastnostmi a v nízké koncentraci zachovává jemnost gelu.
  • Neiontové povrchově aktivní látky (< 5 %): Zlepšují účinnost praní a pomáhají rozpouštět tuky a oleje. Jsou šetrné k přírodě a snadno se rozkládají.
  • Enzymy: Klíčové pro odstranění biologických nečistot, jako jsou skvrny od bláta, trávy nebo kojenecké výživy. Enzymy v tomto gelu nejsou vyráběné pomocí GMO.
  • Konzervační látka: Zajišťuje dlouhou trvanlivost gelu a jeho stabilitu bez použití škodlivých chemikálií.
  • Parfém: Jemná vůně, šetrná k citlivé dětské pokožce, dodává prádlu příjemnou svěžest.

Tip: Ecoegg: Jak funguje ekologické praní s pracím vajíčkem

Proč je podle nás nejlepší gel na dětské prádlo Cleanee?

Značka Cleanee u nás vyhrála především díky svým vynikajícím výsledkům při praní a šetrnosti k dětské pokožce.

Osobní zkušenost: Když se mi v únoru narodilo předčasně miminko, musela jsem mu dávat železo. Při prvním podání syn železo vyblinkal na bílý overal. Bála jsem se, že skvrny nepůjdou vyprat. 

Měli jsme v nanoSPACE na testování právě Cleanee, a i když jsem se dostala k praní až po třech dnech, železo se z overalu vypralo na standardní program. To rozhodlo, že Cleanee zařadíme do naší nabídky.

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=gel+na+d%C4%9Btsk%C3%A9+pr%C3%A1dlo/

Mohlo by vás zajímat: Čím odstraňovat skvrny z dětského prádla a oblečení

Výhody CLEANEE EKO Pracího gelu

  • Bezpečnost pro citlivou pokožku: Dermatologicky testováno a vhodné i pro děti s citlivou pokožkou.
  • Ekologický přístup: Všechny aktivní složky jsou rostlinného původu a snadno biologicky rozložitelné, což minimalizuje dopad na životní prostředí.
  • Univerzální použití: Ideální pro praní barevného i bílého dětského prádla, včetně jemných materiálů a nanovlákenných produktů značky nanoSPACE.
  • Podpora místní produkce: Český výrobek, který podporuje místní ekonomiku a zaručuje vysokou kvalitu.

Tip: Jak poznat a řešit alergii u dětí a miminek

Jak správně používat CLEANEE EKO Prací gel

Pro dosažení nejlepších výsledků je důležité dodržovat správné dávkování a pokyny.

Dávkování pro 4-5 kg suchého prádla:

  • Měkká až středně tvrdá voda: 40 ml (běžné znečištění), 80 ml (silné znečištění)
  • Tvrdá až velmi tvrdá voda: 105 ml

Dávkování pro 6-8 kg suchého prádla:

  • Měkká až středně tvrdá voda: 80 ml (běžné znečištění), 105 ml (silné znečištění)
  • Tvrdá až velmi tvrdá voda: 155 ml

Jak správně vyprat dětské prádlo a oblečení?

Většinu dětského prádla lze prát pouze na 40 °C, což nemusí být dostatečné pro odstranění choroboplodných zárodků a roztočů. Proto je vhodné prádlo ještě vyžehlit. Pokud máte skvrny na oblečení, naneste prací gel přímo na skvrnu, aby enzymy pomohly s jejím odstraněním. Pokud to nezabere, použijte ekologický odstraňovač skvrn.

na-kolik-stupnu-prat-kojenecke-pradlo (2)

Tip: Jak ušetřit peníze při praní? 10 ověřených tipů.

Pediatři doporučují na pračce nastavovat jeden cyklus máchání navíc. Zajistíte tak, že z oblečení odstraníte veškeré zbytky pracího prostředku, které by mohly podráždit citlivou dětskou pokožku.

Na kolik stupňů kojenecké prádlo prát?

Kojenecké oblečení již není nutné vyvářet. Pro odstranění většiny choroboplodných zárodků a roztočů postačuje praní na 60 °C, to většina oblečků ale nevydrží, takže je vhodné prádlo ještě přežehlit. 

Pro starší děti a méně znečištěné prádlo je dostatečná teplota 40 °C. Pokud je prádlo extrémně znečištěné, můžete ho vyprat na maximální teplotu doporučenou výrobcem, kterou najdete na štítku oblečení. Tuto maximální teplotu využijte také při prvním praní nového oblečení, než do něj miminko poprvé obléknete.

Mohlo by vás zajímat: Kdy vyprat oblečení pro miminko?

Alternativní řešení: Wave Sensitive prací proužky

Pokud hledáte ještě ekologičtější alternativu k tradičním pracím gelům, doporučujeme Wave Sensitive prací proužky. Tyto proužky jsou inovativním a ekologickým řešením pro praní dětského prádla. Jsou hypoalergenní, snadno biologicky rozložitelné a baleny bez plastu, což výrazně snižuje jejich ekologickou stopu.

nejlepsi-praci-gel

Mohlo by vás zajímat: Jak správně prát polštáře, peřiny přikrývky?

Výhody Wave Sensitive pracích proužků

  • Ekologické a úsporné: Minimální balení, žádný plast a nízká hmotnost.
  • Hypoalergenní: Bez parabenů, fosfátů, chlóru a bělidel.
  • Jednoduché použití: Stačí odtrhnout proužek a vložit do pračky.

Wave Sensitive prací proužky jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí minimalizovat dopad na životní prostředí a zároveň zajistit bezpečnost pro citlivou dětskou pokožku.

Závěr

Výběr nejlepšího pracího gelu na dětské prádlo je důležitý pro zajištění čistoty a bezpečnosti pro vaše dítě. CLEANEE EKO Prací gel na dětské prádlo nabízí vynikající kombinaci jemnosti, účinnosti a ekologických výhod, díky čemuž je ideální volbou pro každou rodinu. Pokud hledáte alternativu, která je ještě více zaměřena na ekologii, Wave Sensitive prací proužky představují skvělou volbu.

Nejčastější dotazy (FAQ)

Proč je důležité používat speciální prací gel na dětské prádlo?

Dětská pokožka je velmi jemná a citlivá, a proto vyžaduje speciální péči. Obyčejné prací prostředky mohou obsahovat agresivní chemikálie, které mohou způsobit podráždění nebo alergické reakce. Speciální prací gely na dětské prádlo, jako je CLEANEE EKO Prací gel, jsou formulovány tak, aby byly jemné a hypoalergenní, což zajišťuje bezpečnost pro citlivou pokožku dětí.

Co dělá CLEANEE EKO Prací gel na dětské prádlo jedinečným?

CLEANEE EKO Prací gel je jedinečný díky svému složení, které obsahuje 92,5 % přírodních látek. Je dermatologicky testován, což zajišťuje, že je šetrný k citlivé dětské pokožce. Navíc neobsahuje fosfáty, chlor, syntetická barviva ani opticky zjasňující látky.

Jaké jsou výhody balení CLEANEE EKO Pracího gelu?

CLEANEE EKO Prací gel je dostupný v praktickém 1,5 litrovém balení, které je ideální pro vyzkoušení produktu. Pro ty, kteří si gel oblíbí, je k dispozici výhodné 5 litrové balení. Toto větší balení je nejen ekonomičtější, ale také ekologičtější, protože snižuje množství odpadu. Menší lahve lze snadno doplňovat z většího balení.

Jak často bych měl/měla prát dětské prádlo?

Frekvence praní dětského prádla závisí na množství prádla, které dítě spotřebuje, a na míře jeho znečištění. Většina rodičů pere dětské prádlo několikrát týdně, aby měli vždy čisté oblečení pro své dítě.

Jaká je nejlepší teplota pro praní dětského prádla?

Pro odstranění většiny choroboplodných zárodků a roztočů postačuje praní na 60 °C. Pro starší děti a méně znečištěné prádlo je dostatečná teplota 40 °C. Pokud je prádlo extrémně znečištěné, můžete ho vyprat na maximální teplotu doporučenou výrobcem, kterou najdete na štítku oblečení.

Co dělat, pokud mám extrémně znečištěné dětské prádlo?

Pokud máte skvrny na oblečení, naneste prací gel přímo na skvrnu, aby enzymy pomohly s jejím odstraněním. Pokud to nezabere, můžete použít ekologický odstraňovač skvrn. Pro dosažení nejlepšího výsledku je dobré provést předpírku a použít cyklus máchání navíc.

Existují alternativy k CLEANEE EKO Pracímu gelu?

Ano, pokud hledáte ještě ekologičtější alternativu, můžete vyzkoušet Wave Sensitive prací proužky. Tyto proužky jsou hypoalergenní, snadno biologicky rozložitelné a baleny bez plastu. Jsou ideální pro ty, kteří chtějí minimalizovat ekologickou stopu a zajistit bezpečnost pro citlivou dětskou pokožku.

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.