Čím odstraňovat skvrny z dětského prádla a oblečení

Odstraňování skvrn z dětského prádla může být někdy velkou výzvou. Děti dokážou zašpinit své oblečení téměř na každém kroku – od jídla přes bláto až po krev. Proto je důležité mít vždy po ruce účinné a zároveň šetrné prostředky, které neublíží citlivé dětské pokožce a jsou šetrné k životnímu prostředí. V tomto článku se podělíme o naše zkušenosti s CLEANEE EKO hygienickým odstraňovačem skvrn, ale řekneme vám i jakými domácími prostředky můžete skvrnu zkusit odstranit.

cim-odstranovat-skvrny-z-obleceni-fb

 

Proč nepoužívat chemické odstraňovače skvrn na dětské prádlo?

Chemické odstraňovače skvrn často obsahují agresivní látky, které mohou dráždit jemnou dětskou pokožku a způsobovat alergické reakce. Tyto produkty mohou také obsahovat látky škodlivé pro životní prostředí. Proto je důležité volit přírodní a šetrné alternativy, které jsou bezpečné pro děti i přírodu.

Tip: V čem prát dětské prádlo a oblečení?

Tipy, jak odstraňovat nejrůznější skvrny na dětském oblečení

Odstraňování skvrn z dětského oblečení je každodenní součástí rodičovství. Ať už jde o skvrny od jídla, bláta nebo krve, vždy existují šetrné a účinné metody, jak je zvládnout. Pojďme se nyní podívat na to, jak odstraňovat nejběžnější skvrny z dětského oblečení a udržet tak oblečení vašich dětí vždy krásné, děti to neocení, vy ale ano. 

odstranovac-skvrn-z-obleceni

Tip: Kdy vyprat oblečení pro miminko? 

Skvrny od jídla

  • Jedlá soda: Smíchejte jedlou sodu s trochou vody, aby vznikla pasta, kterou naneste na skvrnu. Nechte působit a poté opláchněte vodou.
  • Ocet: Smíchejte ocet s vodou v poměru 1:1 a naneste na skvrnu. Nechte působit a poté vyperte.
  • Horewell Nano odstraňovač skvrn: Nastříkejte na povrch (nebo vetřete jemným kartáčkem) a nechte působit 5-10 min. Nečistoty setřete.

    Skvrny od bláta

    • Mýdlo na prádlo: Navlhčete skvrnu, potřete mýdlem na prádlo a jemně promněte. Nechte chvíli působit a poté opláchněte vodou.
    • CLEANEE EKO odstraňovač skvrn: Aplikujte přímo na skvrnu, nechte chvíli působit a poté vyperte.

    Skvrny od krve

    • Studená voda: Skvrnu ihned opláchněte studenou vodou. Horká voda může skvrnu zafixovat.
    • Kukuřičný škrob: Posypte skvrnu kukuřičným škrobem, nechte působit několik minut a poté opláchněte.
    • Horewell Nano odstraňovač skvrn: Nastříkejte na povrch (nebo vetřete jemným kartáčkem) a nechte působit 5-10 min. Nečistoty setřete.

    #produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=odstra%C5%88ova%C4%8D+skvrn

    Tip: Jak ušetřit peníze při praní? 10 ověřených tipů

    Mastné skvrny

    • Kukuřičný škrob: Posypte skvrnu kukuřičným škrobem, který absorbuje tuk. Nechte působit několik minut a poté opláchněte.
    • CLEANEE EKO odstraňovač skvrn: Aplikujte přímo na skvrnu, nechte chvíli působit a poté vyperte.

    Skvrny od dětské výživy

    • Citronová šťáva: Naneste čerstvou citronovou šťávu na skvrnu a nechte působit na slunci. Poté opláchněte a vyperte.
    • Ocet: Smíchejte ocet s vodou v poměru 1:1 a naneste na skvrnu. Nechte působit a poté vyperte.
    • Horewell Nano odstraňovač skvrn: Nastříkejte na povrch (nebo vetřete jemným kartáčkem) a nechte působit 5-10 min. Nečistoty setřete.

    Naše zkušenosti s CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn

    Když jsme do našeho e-shopu nanoSPACE dostali vzorky od Cleanee, podrobili jsme je jako mámy velkému testu. A musím říct, že CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn nás opravdu nadchnul. Proč?

    Přírodní složení

    Obsahuje vodu, karanja olej (olej z indického buku), lněný olej, slunečnicový olej, řepkový olej, bio mořskou sůl, výtažek z cukrové třtiny, kyselinu askorbovou a kokosový olej. Neobsahuje žádné nebezpečné nebo karcinogenní látky, umělá barviva, pěnidla (SLS nebo SLES) ani aromata.

    Ekologický

    Je biodegradovatelný a šetrný k životnímu prostředí. Produkt je také veganský a netestovaný na zvířatech.

    odstranovani-svkrn-z-destkeho-pradla

    Mohlo by vás zajímat: Nejlepší prací gel na dětské prádlo

    Účinnost

    Skvěle si poradí s nečistotami biologického původu, jako jsou skvrny od bláta, krve, kečupu, dětské výživy a další pigmentové skvrny. Má antioxidační a dlouhodobé hygienické účinky.

    Použití

    Před použitím protřepejte, aplikujte na znečištěnou oblast, nechte chvíli působit a poté opláchněte vodou nebo vyperte na běžný prací cyklus.

    Jak správně používat CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn?

    1. Před použitím protřepejte lahvičku.
    2. Aplikujte odstraňovač skvrn přímo na znečištěnou oblast.
    3. Nechte chvíli působit. V případě potřeby můžete skvrnu jemně narušit kartáčkem nebo houbičkou.
    4. Opláchněte vodou nebo vyperte na běžný prací cyklus.

    Nejčastější dotazy (FAQ)

    Proč bych neměla používat chemické odstraňovače skvrn na dětské prádlo?

    Chemické odstraňovače skvrn často obsahují agresivní látky, které mohou dráždit citlivou dětskou pokožku a způsobovat alergické reakce. Mohou také obsahovat látky škodlivé pro životní prostředí. Přírodní alternativy, jako je CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn, jsou bezpečnější pro děti i přírodu.

    Jaké je složení CLEANEE EKO hygienického odstraňovače skvrn?

    CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn obsahuje vodu, karanja olej (olej z indického buku), lněný olej, slunečnicový olej, řepkový olej, bio mořskou sůl, výtažek z cukrové třtiny, kyselinu askorbovou a kokosový olej. Neobsahuje žádné nebezpečné nebo karcinogenní látky, umělá barviva, pěnidla (SLS nebo SLES) ani aromata.

    Čím odstranit skvrny od jídla?

    Skvrny od jídla můžete odstranit jedlou sodou. Smíchejte jedlou sodu s trochou vody, aby vznikla pasta, kterou nanesete na skvrnu. Nechte působit a poté opláchněte vodou. Alternativně můžete použít ocet. Smíchejte ocet s vodou v poměru 1:1, naneste na skvrnu, nechte působit a poté vyperte.

    Čím odstranit skvrny od bláta?

    Skvrny od bláta můžete odstranit pomocí mýdla na prádlo. Navlhčete skvrnu, potřete mýdlem na prádlo a jemně promněte. Nechte chvíli působit a poté opláchněte vodou. Další možností je použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn. Aplikujte ho přímo na skvrnu, nechte chvíli působit a poté vyperte.

    Čím odstranit skvrny od krve?

    Skvrny od krve můžete odstranit opláchnutím studenou vodou ihned po vzniku skvrny, protože horká voda může skvrnu zafixovat. Poté můžete skvrnu posypat kukuřičným škrobem, nechat působit několik minut a následně opláchnout. Pro větší účinnost můžete použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn, který aplikujete přímo na skvrnu, necháte chvíli působit a poté vyperete.

    Čím odstranit mastné skvrny?

    Mastné skvrny můžete odstranit posypáním kukuřičným škrobem, který absorbuje tuk. Nechte působit několik minut a poté opláchněte. Pro větší účinnost můžete použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn, který aplikujete přímo na skvrnu, necháte chvíli působit a poté vyperete.

    Čím odstranit skvrny od dětské výživy?

    Skvrny od dětské výživy můžete odstranit citronovou šťávou. Naneste čerstvou citronovou šťávu na skvrnu a nechte působit na slunci. Poté opláchněte a vyperte. Alternativně můžete použít ocet, který smícháte s vodou v poměru 1:1, nanesete na skvrnu, necháte působit a poté vyperete.

    Jak odstranit skvrny od kečupu?

    Skvrny od kečupu můžete odstranit smícháním jedlé sody s trochou vody a nanesením této pasty na skvrnu. Nechte působit a poté opláchněte. Další možností je použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn. Aplikujte ho na skvrnu, nechte chvíli působit a poté vyperte.

    Jak odstranit skvrny od trávy?

    Skvrny od trávy můžete odstranit smícháním octa s vodou v poměru 1:1, nanesením na skvrnu, nechte působit a následně vyperte. Pro lepší výsledek můžete použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn, který aplikujete na skvrnu, necháte chvíli působit a poté vyperete.

    Jak odstranit skvrny od ovoce?

    Skvrny od ovoce můžete odstranit nanesením čerstvé citronové šťávy na skvrnu, nechte působit na slunci a následným opláchnutím. Alternativně můžete použít ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1, který nanesete na skvrnu, necháte působit a poté vyperete.

    Jak odstranit skvrny od mléka?

    Skvrny od mléka můžete odstranit posypáním jedlé sody na skvrnu, nechte působit a následně vyperte. Pro lepší výsledek můžete použít CLEANEE EKO hygienický odstraňovač skvrn, který aplikujete na skvrnu, necháte chvíli působit a poté vyperete.

    Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
    Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.