20 % sleva na anatomický polštář pouze do pondělí 1.4. 2024.

Jak v zimě pečovat o pleť

Zimní období je bezesporu dobou, která působí nejnepříznivěji na lidskou pokožku. Ta je vystavována zimě, mrazu, rychlým výkyvům teplot, pobytu v přetopených místnostech, které jsou bez přirozeného vlhka, a tak dále. Proto je péče o pokožku v zimních měsících zvlášť důležitá. Jak si zachovat přirozenou krásu a kvalitu pleti i v zimě?

 jak-v-zime-pecovat-o-plet.jpg

 

Když je pokožce potřeba trochu pomoci

Lidské tělo na zimní období reaguje. A také tak celá pokožka. Dochází k přirozenému zpomalení metabolismu, pleť například produkuje mnohem menší množství mazu, než v létě. Takže se snižuje vlastní ochranná vrstva, zvyšuje se dehydrování, kůže je vysušená, praská a praskat mohou i drobné žilky pokožky. Proto, co si tělo neumí vytvořit samo, je třeba mu cíleně dodat, a to kvalitními kosmetickými přídavky, díky kterým pleť nebude strádat, bude zdravá, pružná a svěží.

Hydratace jako základ

Pokud to se svou pletí myslíte vážně, nikdy nesmíte podcenit sílu správné hydratace. Hydratační krémy jsou svěží a používají se více pro teplejší část roku, v zimě se proto hodí více vyživující krémy. Ale přesto si dostatečnou hydrataci dopřejte, ideálně ve formě masky. Díky aplikaci masky dochází k velmi intenzivní hydrataci pokožky, která umí navrátit správnou elasticitu a účinně posiluje kožní bariéru.

Tip: Objevte tajemství hydratující kosmetiky s přírodními aktivními látkami MYRAMAZE®

Jakou masku zvolit?

Bez omezení věku, pro muže i pro ženy, dosáhnete vynikajících výsledků při využití směsí aktivních látek Myramaze®, které obsahují extrakt z jihoafrického keře Myrothamnus flabellifolia. Toto právě najdete v pleťové masce pro intenzivní hydrataci Moisture Protect. Pro správnou hydrataci těla je ale třeba klást důraz i na příjem vhodných tekutin. Neslazené čaje (bylinné, zelené nebo ovocné), minerální vody, vitamínové rozpustné doplňky, to vše je vhodné přijímat denně v celkovém množství asi 2,5 litru tekutin.

cervena-pokozka

TIP: Přečtěte si článek Jak vybrat nejlepší masku na pleť.

Druhou variantou můžou být nanovlákenné masky nanoBeauty neobsahují žádnou tekutinu a k aplikaci vám postačí obyčejná voda. Masky jsou vhodné i pro alergiky a lidi s atopickým ekzémem či citlivou pokožkou. Doporučujeme v zimě hydratační nanovlákennou masku

#produkty#https://www.nanospace.cz/pletove-masky/

Tip: Jak funguje nanovlákenná maska nanoBeauty?

Výživa v kvalitních krémech

V zimních měsících obzvlášť dbejte na dostatečnou výživu pokožky i vašich rukou pomocí vyživujícího krému AtopCare. Zaměřte se na produkty, které jsou bohaté na výživné oleje (například arganový nebo šípkový), spolu s kyselinou hyaluronovou, která má vynikající vliv na vyplňování vrásek, hojení ran, pevnost a pružnost pokožky. Vysokou hodnotu výživy, hydratace, regenerace a ochrany pokožky nabízí regenerační krém Hyaluron Night Cream nebo hydratační tělové mléko s panthenolem, které je vhodné pro pokožku trpící ekzémy

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=atopcare

TIP: Přečtete si článek o tom, co pomáhá na atopický ekzém.

Nezapomeňte, že i v zimě svítí slunce

Ano, sluneční svit v zimě není o nic bezpečnější, než v létě. Proto i v zimě je třeba dbát na ochranu pleti, a to používáním prostředků, které pomohou chránit před vnějšími škodlivými vlivy a slunečním zářením. K tomu dodávají potřebnou výživu, tak aby byla pokožka správně vyživována a chráněna i před mrazem. Mimo uvedeného jsou dalšími benefity Hydratačního denního krému proti vráskám SPF 15 Hyaluron Day Cream, také zpevnění pokožky, redukce vrásek a zajištění dostatečného množství vitamínů.

Citlivá oblast kolem očí

Chladem a nevlídným počasím trpí také velmi jemná pokožka kolem očí. Nedostatek hydratace má přímý vliv na prohlubování vrásek i zarudnutí pleti. Proto i zde podpořte správnou obranyschopnost těla vhodnými krémy, jako je například oční krémHydralift Complex Eye Cream. Pro vyšší efekt můžete kombinovat i s očním sérem Hyaluron Eye Serum. Proč? Protože obsahuje Revitalin PF – tedy speciální směs přírodních látek obsahujících komplex aminokyselin a výtažek z hub kvasinkového typu. Tato důležitá kombinace dodává buňkám kyslík, energii a dokonce zajišťuje jejich projasnění.

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhladavanie/?string=hyaluron+kr%C3%A9m/

Mohlo by vás zajímat: Jak se zbavit akné na čele

Bojovat lze i s červenáním pokožky

Hyaluronové oční sérum pomáhá ale i s další nepříjemností, kterou zima způsobuje, a to je časté zčervenání pokožky. To se děje v důsledku neustálých přechodů z vytopených místností do mrazivého počasí. Cévky na to logicky reagují.  V chladnu se stáhnou a v teple naopak roztáhnou. Takto pod neustálým střídáním teplot často dochází k popraskání žilek a k dlouhodobému začervenání pokožky. Pokud je vaše pleť na tyto projevy náchylná, pak vám kvalitní séra pomohou.

Chladem trpí také rty

A to dokonce víc než si myslíme. Kůže je zde totiž nesmírně tenká, citlivá a zcela bez mazových žláz. Ochrannou vrstvu proti mrazu pak musí dostávat uměle. A to ve formě různých balzámů nebo vhodných krémů, jako je sérum pro extrémně suchou pleťSkin Restore Serum. Kůži dodává potřebnou kožní bariéru, podporuje tvorbu buněk i kolagenu v pleti. Napravuje strukturu pokožky, což je vhodné právě třeba při popraskání. Snižuje také známky únavy a doplňuje pokožce energii. Sérum je vhodné i na pokožku obličeje, krk i dekolt. Pozitivní účinky vás určitě překvapí.

Tip: Zkuste balzám na rty Naturinka vyrobený ze směsi organického kakaového másla, včelího vosku, rakytníkového a jojobového oleje.

Jak často a jak jej aplikovat?

Poslouchejte své tělo a dopřávejte tuto vyživující kůru pokožce podle potřeby. Nanášet můžete snadno na prst a odtud na požadované místo, kde jemně vmasírujete. Třeba právě na rty. Krém se dobře vstřebává, nezanechává žádný viditelný film.

Nevynechávejte ani vlasy

Vhodnou zimní péči si totiž zaslouží i vaše vlasy. Vnější poškození, vliv počasí, ale i používání fénů, žehliček a kulem, to vše může vlasy oslabovat. Dopřejte jim tedy jednou za čas dokonalou regeneraci z výživné směsi ovesného, avokádového, hřebíčkového a sezamového oleje. Regenerační olej na pleť a vlasyAntioxidant oil NAFIGATE dodá vlasům i pleti potřebné vitamíny i mastné kyseliny, ochrání před UV zářením, hydratuje, regeneruje a dodává lesklý i svěží odstín. 

Doporučujeme také "Nešampon" - čistící krém na vlasy se šetrně postará o Vaše vlasy a podpoří přirozený mikrobiom pokožky hlavy. Vlasy zanechá zdravé a lesklé a podpoří mikrobiom pokožky hlavy. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=na+ple%C5%A5+a+vlasy/

Dbejte na sebe ve všech směrech

Péči o pleť v zimě ale můžete podpořit i jinými způsoby. Důležité je vhodné oblékání, ochrana všech části před větrem i mrazem, a to nošením šálů, šátků, rukavic nebo třeba trendy čepic. Důležité je nevystavovat své tělo příliš horkým koupelím, které zvyšují dehydrataci a oslabují odolnost kůže. Rozhodně není na škodu podpořit vaše vlasy i pleť doplňkem stravy Beauty hair complex. Nezapomínejte na dostatečný přísun vitamínů a minerálů, ideálně obsažených v čerstvém ovoci nebo zelenině.

Mohlo by vás zajímat: Víme, jak vybrat nejlepší krém na obličej.

Zdroje

  • Boucetta, K., Charrouf, Z., Derouiche, A., Rahali, Y., and Bensouda, Y. (2014). Skin hydration in postmenopausal women: argan oil benefit with oral
    and/or topical use. Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 13(5), pp.280-288. https://doi.org/10.5114/pm.2014.46470
  • Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermato-endocrinology, 4(3), 253-258. doi: 10.4161/derm.21923
  • Jiang, D., Liang, J., & Noble, P. W. (2007). Hyaluronan in tissue injury and repair. Annual review of cell and developmental biology, 23, 435-461. doi: 10.1146/annurev.cellbio.23.090506.123337
  • Shapiro, S.S. & Saliou, C. (2001). Role of vitamins in skin care. Nutrition, 17(10), 839-844. https://doi.org/10.1016/S0899-9007(01)00660-8.
  • Ditre, C.M., Griffin, T.D., Murphy, G.F., Sueki, H., Telegan, B., Johnson, W.C., Yu, R.J., Van Scott, E.J. (1996). Effects of alpha-hydroxy acids on photoaged skin: a pilot clinical, histologic, and ultrastructural study. Journal of the American Academy of Dermatology, 34(2), 187-195.
Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.