5 tipů na tématické vánoční dárky od českých výrobců

Vánoce jsou už za dveřmi a je nejvyšší čas nakoupit, než nám dopravci přestanou stíhat doručovat. Připravila jsem pro vás tipy na tematické vánoční dárky pro letošní koronavirový rok. Všechny výrobky jsou vyrobeny v ČR a obsahují české nanotechnologie. 

tipy-na-vanocni-darky-fb 

 

1) Pro všechny, kteří mají koronaviru už dost

Poslední dny na mě poměrně doléhá tíseň, řada mých přátel to nemá v současnosti jednoduché. Za normálních okolností by je člověk pozval na kafe a obejmul a byl tady pro ně. Dnes to zatím není možné, vídáme se jen online, ze začátku to stačilo, ale poslední týdny už cítím, že to nestačí. Proto jsem se rozhodla napsat jim vzkaz a poslat malý dáreček v podobě cestovní dezinfekce vyjadřující všechny naše pocity: F*CK COVID.

covid-uz-dost

2) Pro všechny, kteří se těší na (ne)uklízení

Jasně, teď má každý času na uklízení dost. Brzy snad ale skončí doba, kdy náš největší adrenalin zažíváme při cestě z kuchyně do ložnice a tou nejsvátečnější událostí je návštěva supermarketu (pokud tedy k vám nejezdí Rohlík, pak asi chodíte maximálně vyhodit odpadky :-) ). My přesto doufáme, že času na uklízení už odzvonilo a brzy už budeme trávit čas jinak. A v ten moment budeme potřebovat, aby nám naklizená kuchyň či koupelna vydržela co nejdéle. K tomu je úžasná nano kosmetika pro úklid od firmy Pikatec.

Nanotechnologické přípravky mají výhodu především v dlouhodobém účinku. Některé povrchy vydrží čisté měsíce a dokonce i roky (to bude času na výlety a kina!). Nanokosmetika totiž vytváří na povrchu neviditelnou vrstvu, která dlouhodobě odpuzuje další špínu a působí preventivně na usazování vodního kamene. Přípravky zároveň prodlužují životnost jednotlivých povrchů.

uklid-pikatec

3) Pro všechny, kteří rádi praktické, ekologické a dobře vypadající

Naše antivirové šátky s nanovlákennou membránou proti virům jsou multifunkční a balíme je do krásného ekologického balení z trávy. Až nám pandemie skončí, lze ho využít na hory, při cestě do smogem zasažených velkých měst či během pylové sezóny. Šátky jsou praktické, rychle je nasadíte, sundáte, mají v sobě filtr proti virům a jsou z materiálu Coolmax, který efektivně odvádí pot. Nové modely mají vyměnitelný nosní klip. 

Tip na článek: Jak funguje sportovní oblečení proti zápachu?

 

zimni-satky

4) Pro všechny, kteří se chtějí vyspat do růžova

Každoročně nás dojímá a těší, kolik lidí daruje dětem či vnoučatům, které mají problém s alergií na roztoče, naše přikrývky, polštáře a povlaky s nanovlákennou membránou pro alergiky. A ještě víc nám dělá radost, když nám po Vánocích hlásíte, že cítili rozdíl hned po první noci.

Tip: Řešíte problém s alergií na roztoče, přečtěte si tento článek.

 Od vydání knihy Proč spíme od Matthew Walkerera si řada lidí uvědomila, že kvalitní spánek ovlivňuje naše zdraví více, než si myslíme. Studie ukázaly, že pokud se dobře vyspíte, lépe se nejen soustředíte, jste ale i kreativnější, atraktivnější pro okolí, jednodušeji hubnete a máte i výrazně nižší šanci, že vás postihne srdeční choroba.

luzkoviny-pro-lepsi-spani

5) Pro všechny, kteří chtějí vypadat dobře – korona - nekorona

Před pár dny jsem si přečetla, že každý desátý člověk dostane pod stromeček roušku. Dává to smysl, nikdo z nás už nechce, aby se po rozvolnění znovu vše zavřelo. Chceme otevřené obchody a chceme se bezpečně chránit. To ale neznamená, že nemůžeme vypadat dobře. Nano Medical má krásné bavlněné roušky Nano Med. Clean s vyměnitelným nanofiltrem, které se prodávají v estetickém balení (v krabičce, ocení každý, kdo zápasí s balicím papírem).

#produkty#https://www.nanospace.cz/nano-rousky:nano-medical/

nano-med-clean

Poděkování na závěr

Mnozí z vás nám píšete, že kupujete nano roušky pro rodiče, prarodiče a známé, kteří se ocitli ve finanční nouzi a nemůžou investovat do své ochrany. Ráda bych vám poděkovala. I my se snažíme darovat tam, kde to jde, ale stále jsme malá firma, a tak i my máme limity. Společně ale můžeme dokázat více. Pevně věřím, že zvládneme tohle období a v lednu už se nebude zavírat. Obchody musí být otevřené, lidé potřebují chodit do práce a děti do školy. Moderní technologie musí mít přednost před restrikcemi.

Nyní už investice do kvalitní ochrany není tak finančně náročná jako dřív. Nanovlákenné roušky od Nano Med.Clean (mimochodem, jejich autorka získala letos ocenění Žena roku) vyjdou na necelých 24 Kč / ks a lze je nosit bezpečně až 12 hodin. To je investice do zdraví, která se vyplatí.

Ačkoliv nanovlákenné roušky, respirátory a šátky neberu jako všespásné a věřím, že je nutné dodržovat další hygienická opatření, aby se člověk ochránil, vaše zprávy nás neskutečně těší.

Nedávno jsem dostala dopis od jednoho z vás, který vybavil celou svou firmu a zaměstnance antivirovými šátky a a nano rouškami.

“Naše společnost TIBA BETON CZ dodává významnou část své produkce na liniové stavby dálniční sítě ČR. Nemůžeme si tedy dovolit významné omezení produkce znamenající ohrožení dodacích lhůt. Po zkušenostech z jarní vlny jsme se již v létě připravili na očekávané problémy spojené s příchodem druhé vlny. Proto jsme již v srpnu naše pracovníky vybavili ochrannými prostředky dodanými společností nanoSPACE. Nakoupili jsme antivirové šátky, nano respirátory a nano roušky. A to pro používání při výkonu zaměstnání, tak také osobní užití v době volna. Každý pracovník dostal antivirový šátek Nanospace. Investice v řádu desítek tisíc pro 50 pracovníků se zcela jistě vyplatila. Do dnešního dne neevidujeme nikoho covid pozitivního, nemuseli jsme omezovat výrobu a ani dodávky.”

Václav Havlíček, finanční ředitel TIBA BETON CZ s.r.o.

Děkujeme za všechny vaše zprávy, rady a zpětnou vazbu!

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.