Objevte tajemství hydratující kosmetiky s přírodními aktivními látkami MYRAMAZE®

Správná péče o pleť je někdy pěkný oříšek. Při hledání způsobů, jak pomoci přirozené hydrataci a využívat k tomu látky původem z přírody se podařilo objevit malý zázrak. Jde o směs látek pod souhrnným označením MYRAMAZE®, kdy hlavní část pochází z na první pohled nenápadného jihoafrického keře. Co taková kosmetika dokáže a v čem jsou uvedené složky specifické?

kosmetika-s-prirodnimi-aktivnimi-latkami-myramaze

 

Co obsahuje kosmetika s látkami MYRAMAZE®

Unikátní pleťová maska s hydratujícím účinkem je založená především na klíčové látce MYRAMAZE®. Složení je kompletně vyvinuto pro maximální podporu hloubkové hydratace pleti. Pokud se rozhodnete pro krém, bývá složení uzpůsobeno pro skutečně pravidelné každodenní používání. Oproti tomu například maska s účinnou látkou MYRAMAZE® má jednotlivé složky přizpůsobené tak, aby byl účinek co nejvíce intenzivní. Naprostým základem však je speciální výtažek z jihoafrického keře, který dokáže výrazně podpořit regeneraci i unavené a stresované pleti.

V opravdu účinném kosmetickém přípravků samozřejmě nemůžou chybět další složky, které podporují celkový efekt působení a pomohou dané látce lépe proniknout do pokožky. Pro podporu hydratačního výsledku se využívá především kombinace s kyselinou hyaluronovou a podobnými kyselinami, které mají blahodárný vliv na stav a kondici pokožky.

Tip: Jak vybrat nejlepší krém na suchou a citlivou pleť.

Tajuplné vlastnosti jihoafrického keře Myrothamnus flabellifolia

Menší a nenápadný jihoafrický keř s latinským názvem Myrothamnus flabellifolia se přirozeně vyskytuje v oblastech s pouštním klimatem. A protože přežití v takové krajině rozhodně není pro rostlinu jednoduché, musel si keř vyvinout obranné mechanismy. Jeden z nich spočívá ve specifickém složení vlastních metabolitů. Obsahuje tak látky, které dokážou naplno využít každou kapku vody. Celý princip přežívání keře, který si musí vystačit se srážkami v nepravidelných intervalech proložených dlouhým suchem, přitom spočívá v maximální schopnosti vázat vodu a tedy hydratovat. A přesně tato vlastnost je ideální i při péči o pokožku, která při nedostatku vody také působí seschlým až nezdravým dojmem.

Těchto zajímavých vlastností si všimly již starobylé národy, které využívaly rostlinu ve formě olejů či vody. Primární účel však nebyl ryze kosmetický, ale extrakt údajně pomáhal proti kašli, chřipce či bolestem. V dnešní době však za zmínku jistě stojí velmi působivé vlastnosti využívané pro kosmetiku. Účinnost samotného extraktu z keře Myrothamnus flabellifolia je ověřena vědeckými studiemi, což je jeden z důvodů, proč nese patentovaný obchodní název MYRAMAZE® a proměňuje tak relativně průměrnou pleťovou masku či krém ve skutečně hydratující prostředek.

hydratacni-krem

Mohlo by vás zajímat: Jak se zbavit akné na čele

Rychlá pomoc pro vysušenou pleť? Intenzivní hydratační maska

Jsou chvíle, kdy běžná hydratace nestačí. Přesně v takové okamžiky je vhodnou volbou Pleťová maska pro intenzivní hydrataci – Moisture Protect 48h 50ml. Právě aktivní látky MYRAMAZE® výrazně odlišují tento produkt od podobných kosmetických přípravků. Maska je vhodná především během stresového období a ve chvílích, kdy se potýkáte se sušší pletí. Po nanesení je pleť znovu svěží s navrácenou elasticitou. Hydratace vydrží minimálně po 48 hodin a pro dlouhodobé výsledky je nejlepší zvolit kombinaci s dalšími přípravky s touto účinnou látku. Tuto silně hydratující péči ocení především majitelé suché pokožky se sklony k dehydrataci.

 Tip: Jak vybrat nejlepší masku na pleť?

 

Kdy nejvíce využijete kosmetiku s látkami MYRAMAZE®

Dalo by si říci, že používání kvalitní kosmetiky s obsahem látek MYRAMAZE® je určené pro každý druh pleti. I na první pohled dokonalá pleť je totiž mnohdy vystavena stresu a náročným podmínkám, po kterých potřebuje pořádnou vzpruhu v podobě kvalitní péče se skutečně fungujícím složením.

Hluboká hydratace díky MYRAMAZE® znamená nejenom hloubkové zvláčnění pleti díky přírodnímu způsobu navázání vody, ale pomáhá také v boji proti ztrátě elasticity. Kombinací těchto vlastností jde o skvělý prostředek pro zpomalení stárnutí a zachování krásného a svěžího vzhledu pokožky i po letech. Celkové zlepšení struktury pokožky může mít preventivní působení i na zmírnění akné či podobného problému. Díky svému přírodnímu složení je kosmetika s látkami MYRAMAZE® zvlášť vhodná i pro citlivou pokožku, kdy je dobré porovnat působení s některými dalšími známými složkami, případně je různě doplňovat.

A v jakých situacích je ideální chvíle pro důkladnou hydrataci pleti?

  • při dehydrataci (vlivem klimatizace, požití alkoholu apod.)

  • vysušení během mrazu

  • náročné období s nedostatkem spánku

  • po delším vystavení slunci

  • speciálně vhodné pro lidi s přirozeně suchou pokožkou

Tip: Přečtěte si náš článek Jak v zimě pečovat o pleť

V rámci prevence vrásek i zachování kontur obličeje včetně její svěžesti a jasného vzhledu je důležité zaměřit se na hydrataci. A to platí nejenom při pravidelné každodenní péči, ale také nárazově v případě náročnějších situacích. Stresovaná pleť se díky látkám MYRAMAZE® dokáže znovu vrátit do optimálního stavu. Na cesty si s sebou nezapomeňte vzít menší balení hydratační masky nebo séra, protože pleť se vám za to rozhodně odvděčí.

Pro majitele extrémně suché pokožky se sklony k šupinatění a zvýšené tvorbě vrásek by se mělo jednat o povinnou výbavu. Kvalitní kosmetika s látkami MYRAMAZE® představuje způsob, jak si naplno užít pocit z nádherně vyživené a svěží pleti. Navíc jde o látku přírodního původu, kdy víceméně jasně víte, co si dáváte na pleť.

Zdroje:

  • Hettwer, S., Gyenge, E.B., Suter, B. and Obermayer, B., Ease Stress–But Quickly, Please.
  • Vorster, A., 2014. Agelessness: a global preoccupation: anti-ageing. South African Pharmaceutical and Cosmetic Review, 41(5), pp.23-29.
  • Dell’Acqua, G. and Schweikert, K., 2012. Skin benefits of a myconoside‐rich extract from resurrection plant Haberlea rhodopensis. International journal of cosmetic science, 34(2), pp.132-139.
  • Moore, J.P., Lindsey, G.G., Farrant, J.M. and Brandt, W.F., 2007. An overview of the biology of the desiccation-tolerant resurrection plant Myrothamnus flabellifolia. Annals of botany, 99(2), pp.211-217.
  • Huang, Z., Liu, L., Jian, L., Xu, W., Wang, J., Li, Y. and Jiang, C.Z., 2022. Heterologous expression of MfWRKY7 of resurrection plant Myrothamnus flabellifolia enhances salt and drought tolerance in Arabidopsis. International Journal of Molecular Sciences, 23(14), p.7890.
Lukáš Konečný, strategie a rozvoj v nanoSPACE
Lukáš Konečný působí v oblasti nanotechnologií od roku 2015, vystudoval VŠE a dlouhodobě se věnuje digitálnímu marketingu, digitalizaci a automatizaci reklam pro technologické firmy a online projekty. Od května 2020 se stará v nanoSPACE o strategii a rozvoj firmy.