15 % sleva na protiroztočové lůžkoviny nanoSPACE s kuponem DENALERGIE15. Pouze do 6.5.2024.

Jak fungují chytré květináče Click & Grow

Click & Grow využívá vědu a technologii k přirozené optimalizaci růstu rostlin. Tyto chytré zahrady poskytují zahradní řešení pro byty a domky bez zahrad. Díky jednoduchému, automatizovanému systému vám Click & Grow pomůže pěstovat rostliny rychle a snadno, bez jakýchkoli GMO, pesticidů, insekticidů nebo jiných škodlivých látek.

Jak fungují chytré květináče Click & Grow

 

Chytrý květináč Click & Grow

Tyto květináče jsou inspirované technologií NASA a vytváří dokonalé prostředí pro prosperitu vašich rostlin a udržují vodu rovnoměrně rozloženou uvnitř nanostruktury, takže kořeny rostlin mají neustále přístup k vodě.

Zajišťuje, aby rostliny měly dokonalou úroveň pH a získaly optimální konfiguraci vody, kyslíku a živin. Růstové médium je vyrobeno z přírodních obnovitelných materiálů a neobsahuje žádné pesticidy, fungicidy, hormony ani jiné škodlivé látky.

Tip: Nedostatek železa v krvi: Příznaky a řešení

Click & Grow je inovativní vnitřní zahrada, která se o sebe stará a pěstuje pro vás čerstvé, voňavé bylinky, ovoce a zeleninu. Vnitřní zahrádka Click & Grow funguje stejně jako kávovar na kapsle, ale pro rostliny. Místo kávových kapslí použijete biologicky rozložitelné rostlinné kapsle, které obsahují uvnitř semena a živiny, takže si můžete pochutnat na skvělé zelenině po celý rok.

Jak to funguje?

  1. Vložte kapsle rostliny, které jsou biologicky odbouratelné a neobsahují žádné škodlivé chemikálie.
  2. Přidejte vodu. Chytrá zahrada má nádrž na vodu o objemu víc jak litr, která pojme dostatek vody až na 2-4 týdny.
  3. Zapojte a zapněte. Díky energeticky účinnému systému LED osvětlení spotřebuje Smart Garden od 8 W energie.

Parametry se mohou samozřejmě lišit od typu výrobku.

Pro sledování celkové hladiny vody můžete použít indikátor plováku vody. Když dopadne na dno a nemůžete s ním kývat nahoru a dolů prstem, je čas doplnit nádrž. Zásobník vody vydrží cca 2-4 týdny v závislosti na rostlinách a typu květináče, ale v případě potřeby můžete nádrž naplnit i dříve.

Náš TIP: Chytrý květináč Click & Grow

 Jak fungují chytré květináče Click & Grow

Pokud si ještě nejste úplně jistí, zda chytrý květináč vyzkoušet nebo ne, shrnuli jsme pro vás nejdůležitější výhody pro používání květináčů Click & Grow:

1. Potraviny, které vypěstujete, jsou 100% bez škodlivých látek.

Chytrá půda je zcela bez škodlivých látek, jako jsou pesticidy, hormony, dusitany sodné, siřičitany, trans-tuky a jakékoli další škodlivé látky, které se běžně vyskytují v produktech, které kupujete v supermarketu.

2. Nemusíte se o nic starat, vaše rostliny dostávají živiny, které potřebují.

Může být obtížné kontrolovat hladinu živin v běžné půdě a přidání příliš velkého množství hnojiva může spálit kořeny rostliny. Chytrá půda již obsahuje živiny pro vaši rostlinu a automaticky je distribuuje ke kořenům rostlin.

3. Už se nemusíte stresovat se správným zaléváním rostlin.

S inteligentní půdou je voda pravidelně rovnoměrně distribuována ke kořenům rostliny. Nedochází ke ztrátě živin.

zalevani

4. Kořeny rostlin mají neustále přístup ke kyslíku.

Kyslík je životně důležitý pro dýchání vašich rostlin. V běžné půdě kořeny rostlin nedostávají vždy dostatek vzduchu, zvláště když jsou zalévány, protože stlačuje všechny vzduchové kapsy. S inteligentní půdou mají vaše rostliny neustálý neomezený přístup ke kyslíku.

5. Rostliny mají konzistentní úroveň pH.

Hodnoty pH se používají k měření kyselosti půdy. Běžná půda je náchylná k nekonzistentním hodnotám pH, což někdy ztěžuje růst rostlin (zejména pokud je pH vysoké). Chytrá půda udržuje konzistentní hodnoty pH, které přispívají ke zdravějším rostlinám.

6. Kvalitní a rychlejší růst.

Použitím technologie chytré půdy budete schopni řídit růst rostlin způsobem, který není možný s běžnou půdou. Díky chytré půdě víte, kdy bude rostlina v konkrétní fázi růstu a budete mít přesné tipy pro péči o rostliny a informace o sklizni.

7. Své oblíbené rostliny můžete pěstovat v různých klimatických podmínkách.

Chytré květináče a inteligentní půdní technologie umožňují pěstovat v interiéru téměř jakoukoli rostlinu, ať jste kdekoli.

Kdo může používat chytrý květináč?

Určitě jste se někdy potýkali s problémem, co s kytkami, když odjíždím na dovolenou? Bude je mít kdo zalévat? A co když mě uschnou? S chytrým květináčem se toho bát nemusíte. Je ideální volbou pro ty, kteří potřebují na pár dní odjet a bojí se nechat své kytky napospas ve svém bytě.

Květináč je ideální volbou pro milovníky domácí zeleniny, ovoce, ale i bylinek. Pokud bydlíte v bytě bez balkonu a zahrádky, váš sen o domácích jahodách či rajčatech se nemusí rozplynout jako pára nad hrncem. S květináčem Click & Grow můžete vypěstovat cokoli, a v podstatě kdekoli.

pestovani-click-and-grow

V neposlední řadě je také vhodný pro lidi zahradnictvím nepolíbené, zkrátka pro úplné začátečníky. Květináč vyřeší vše za vás, a tím pádem vás zbaví stresu se zaléváním a správnou péčí o rostlinku.

Jak vybrat chytrý květináč Click & Grow?

Květináč si můžete vybrat podle:

  • Počtu sazenic (3 nebo 9).
  • Objemu nádrže (1200ml nebo 4000ml).
  • S bluetooth nebo bez (s bluetooth je model Smart Garden 9 PRO).
  • Výdrže zavlažovacího systému (2 nebo 4 týdny).
  • Barvy (béžová, šedá nebo bílá).
  • Ceny (2 290 Kč, 4 990 Kč nebo 6 990 Kč).
  • Rozměrů (47x30 cm nebo 60,4x39,6 cm).

Všechny chytré květináče jsou navrženy tak, aby vám usnadnily život. Věřte, že pěstování rostlin doma by mělo být bezstresovým zážitkem, který si může užít každý. Než zvážíte, který chytrý květináč je pro vás ideální, podívejme se na některé základní specifikace pro každý model:

Smart Garden 3

Tato varianta je bezesporu ta nejzákladnější, jakou můžete zakoupit. Květináč je pro 3 sazenice, takže ideální pro někoho, kdo bydlí sám, anebo pro člověka, který by chtěl chytrý květináč teprve vyzkoušet na pár rostlin.

Objem nádrže je zde 1200ml, výdrž zavlažovacího systému je 2 týdny.

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=chytr%C3%BD+kv%C4%9Btin%C3%A1%C4%8D+click+and+grow/

Smart Garden 9

Tento květináč funguje na stejném principu jako Smart Garden 3, ovšem s tím rozdílem, že má místo pro 9 sazenic. Je tedy vhodnější pro páry či rodiny, můžete zde tedy vypěstovat i několik druhů zeleniny nebo bylinek.

Objem nádrže je zde 4000 ml, vydrž zavlažovacího systému je až 4 týdny. Tento typ květináče je tedy i o něco těžší než Smart Garden 3, a to o 1,2 kg; má také větší spotřebu.

Jak fungují chytré květináče Click & Grow

Smart Garden 9 PRO

Smart Garden 9 PRO je chytrý květináč, který využívá bezdrátovou bluetooth technologii pro ovládání osvětlení na domácí zahrádce pomocí aplikace Click & Grow. Díky této technologii můžete zapínat a vypínat osvětlení pouhým dotykem nebo pomocí aplikace podle svých potřeb.

Navíc můžete nastavit vhodný světelný cyklus pro vaše rostliny, aby měly co nejlepší podmínky pro růst. Tento chytrý květináč tak poskytuje jednoduché a pohodlné ovládání osvětlení pro vaše rostliny.

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=chytr%C3%BD+kv%C4%9Btin%C3%A1%C4%8D+9+click+and+grow/

Náplně do Click & Grow zahrádek

Vybrat si můžete ze široké nabídky ovoce, zeleniny, bylinek či rostlinek. Zakoupit můžete v balení 3 ks kapslí nebo 9 ks kapslí. Je libo domácí jahody, rajčata či papriky? A co taková levandule, bazalka nebo máta? S květináčem Click & Grow není nic problém. Výběr je tedy opravdu bohatý. Sami se zde můžete přesvědčit. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=click+and+grow+zelenina+a+ovoce/

Nevíte, co chcete pěstovat? Vyhněte se rozhodovací paralýze a kupte třeba mix italských bylinek, mix květin nebo mix ovoce a zeleniny. Budete mít tak kousek od všeho a můžete experimentovat s nejrůznějšími rostlinkami.

mix-zelenina-a-ovoce

Klikněte ZDE a mrkněte, jaké kapsle si můžete koupit a co všechno se dá v květináči Click & Grow vypěstovat.

Zajímá vás ještě něco?

Pokud máte ještě nějaké otázky ohledně chytrých květináčů, neváhejte a navštivte stránku www.clickgrow.cz, kde se můžete podívat na nejčastější dotazy. Třeba ten váš bude mezi nimi.

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.