10 % sleva na designové oblečení nanoSPACE by LADA s kuponem DENZEME10. Pouze do 22.4.2024.

Dar v hodnotě 190 tisíc pro školku Smiling Crocodile

dar-v-hodnote-190-tisic-pro-skolku-fb

V září jsme předali dar v hodnotě 190 tisíc škole Smiling Crocodile Charity pro děti s těžkým kombinovaným postižením. Stát systémovou chybou těmto dětem plošně v roce 2020 vzal podpůrná opatření. 

❤️Děkujeme vám všem – našim zákazníkům❤️! Tento dar je i vaším darem, protože bez vás – našich zákazníků – bychom takové dary nemohli uskutečňovat. Bohužel naše podpora zdaleka nestačí.

Aby mohly děti s těžkým kombinovaným postižením chodit do školy, potřebují kvalifikovaného asistenta, který školu stojí 420 tisíc ročně na dítě. Nyní proto mohou mít ve škole pouze 20 dětí, protože na víc nemají prostředky.

Ačkoliv usilují o systémovou změnu, do té doby musí paralelně dofinancovávat asistenty z vlastních zdrojů fundraisingem. V Česku je momentálně 14 tisíc dětí s těžkým kombinovaným postižením, které leží doma, protože nemohou do školy.

Věříme tomu, že stojí za to podporovat právě takovou školu, jako je Smiling Crocodile, protože vyplňuje „mezeru na trhu” pražského školství a stará se o děti, často až do smutného konce. Tomuto faktu navzdory je to nesmírně milé, optimistické a veselé prostředí.

Není to totiž jen o vzdělávání, Smiling Crocodile tak pomáhá zkvalitňovat život celé rodině. Tím, že dítě chodí do školy, mohou rodiče do práce a načerpat energii. Navíc poskytují i psychologickou péči rodičům a sourozencům. 

To nejkrásnější ale je, co dělají pro děti. Ve škole Smiling Crocodile totiž mají motto, že dítě s kombinovaným postižením zvládne všechno, jen potřebuje trochu pomoct. 

Budeme rádi, pokud budete sdílet dál jejich kampaň: „Jen s asistenty dokážou neuvěřitelné věci!’’

Pokud byste chtěli pomoct více, podpořte školu finančně, odkazy na sbírky najdete na jejich webových stránkách.

Podpořili jsme také zdravotní klauny

banner-zdravotní-klaun

Říká se, že smích léčí a je na to i řada studií. Při smíchu dochází k psychickému i fyzickému uvolnění. Dlouhodobě proto společně s vámi podporujeme Zdravotního klauna, kterým jsme v září darovali antigenní testy v hodnotě 38 tisíc korun. Posláním Zdravotních klaunů je tvořit uvolněné prostředí nejen ve zdravotnických zařízeních, přinášet radost a dobrou náladu na místa, kde se jich příliš nedostává. Odbourávají stres nejen pacientů, ale i jejich rodičů a příbuzných. Zkvalitňují život seniorů v domovech a v neposlední řadě těší i zdravotnický personál. 

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.