Jak vybrat vhodné povlečení pro alergiky?

Trpíte vy, vaše dítě nebo někdo blízký alergií na prachové roztoče nebo atopickým ekzémem? Potom rozhodně nepodceňte ochranu celého lůžka, do kterého s radostí každý večer uléháte. Právě v posteli se těmto okem neviditelným škůdcům a jejich alergenům líbí nejvíce. Tma, teplo a zbytky odumřelé lidské kůže jim totiž nabízí ideální podmínky k životu.

Pokud se tedy budíte nevyspalí, podráždění, máte ucpaný nos, zarudlé oči nebo pokašláváte, chraňte lůžkoviny, potažmo své zdraví antialergickým povlečením s nanovláknem Nanobavlna®. Dopřejete si tak klidný a kvalitní spánek a o to značně příjemnější ráno i celý den.

jak-vybrat-vhodne-povleceni-pro-alergiky

 

Povlečení pro alergiky a atopiky

Představte si, že několik hodin denně trávíte v posteli, kterou běžně okupují nezvaní hosté – prachoví roztoči. Ač se vám ta představa vůbec nelíbí, jsou jich tam miliony. V matraci, přikrývce i polštáři. Jsou doslova všude kolem a jejich alergeny (exkrementy) vás během spánku nemilosrdně dráždí a způsobují alergické reakce. Vy se tak probouzíte unavení, oteklí a ne a ne se zbavit chronické rýmy či opakujících se zánětů dutin.

Tip: Trápí vás alergie na roztoče? Zjistěte, jak s ní bojovat.

Antihistaminika vám sice mohou nabídnout několikahodinovou úlevu, ale často utlumují nejen alergii, ale i vás samotné. Proto je mnohem lepší a efektivnější volbou prevence pomocí antialergického povlečení s nanovláknem Nanobavlna®, které jako první na světě dokáže plně nahradit protiroztočové povlaky a lůžkoviny. Je vyrobené ze speciálního materiálu, tzv. třívrstvého laminátu (sendvič), jež se skládá z bio bavlny (100% bavlna), tkaniny z mikrovlákna (100% polyester) a české nanovlákenné tkaniny (100% polyamid 6). 

Výhody povlečení pro atopiky 

  • Není nijak barvené ani bělené.
  • Chrání před roztoči a jejich alergeny.
  • Nedráždí pokožku. 
  • Použitý materiál nanoSPACE je certifikovaný – STANDARD 100 by OEKO-TEX®
  • Režná biobavlna, která není chemicky ošetřena – je zcela naturální (při bližším prozkoumání uvidíte i kousky tmavšího bavlníku ve struktuře látky), nebělená a nebarvená.

► Přečtěte si více informací o Nanobavlně®.

Nanomembrána funguje jako dokonalá a naprosto neprostupná mechanická bariéra mezi vámi a roztoči, jež jsou původci alergie, astmatu či jiných onemocnění dýchacích cest. Navíc jim nekompromisně brání ve shromažďování a množení uvnitř lůžkovin. Můžete si tak být jistí, že jste perfektně chráněni a můžete se pokojně oddávat ničím nerušenému odpočinku. Kromě toho jistě oceníte, že je povlečení velmi příjemné, skvěle prodyšné a výborně saje vlhkost.

Jak (si) vybrat antialergické povlečení?

Nabízíme momentálně tři varianty protiroztočového povlečení z Nanobavlny®. Všechny jsou stejně úžasné a 100% účinné při záchytu roztočů a jejich alergenů. Jediné, v čem se liší, jsou rozměry. Stačí si tedy vybrat ten správný a můžete si každou noc užívat luxus, pohodlí a bezpečí, které vám povlečení z Nanobavlny® během spánku bezpochyby poskytne.

Varianty antialergického povlečení

Klasické povlečení s Nanobavlnou® pro alergiky

Rádi si užíváte svou deku jen sami pro sebe? Pak je pro vás klasické antialergické povlečení s Nanobavlnou® nejlepší volbou. Bavlněný satén s nanotkaninou uvnitř nabízí naprostý komfort i největším milovníkům spánku. Je příjemný na dotek i na pohled. Má jemný lesklý povrch a zářivou barvu champagne, kterou neztrácí ani po mnoha vypráních. Jeho údržba je naprosto nenáročná, stačí jej vyprat na 40 °C a nechat uschnout. Na odolné skvrny používejte vždy jen šetrné a ekologické odstraňovače skvrn, abyste tak nepoškodily nanovlákennou membránu. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/vyhledavani/?string=cleanee+prac%C3%AD+gel

Součástí balení je 1× protiroztočové povlečení na přikrývku a 1× povlak na polštář. Pokud si navíc pořídíte i prostěradlo pro alergiky, získáte maximální jistotu, že jste dokonale chráněni a žádný roztoč nebude mít sebemenší šanci se k vám dostat.

Na výběr máte buď klasickou velikost povlečení na přikrývku, nebo prodlouženou verzi pro dlouhonohé jedince. Stačí si vybrat:

Povlečení na přikrývku:

Povlečení na polštář:

  

140× 200 cm

70 × 90 cm

140 × 220 cm

70 × 90 cm

 

Francouzské povlečení s Nanobavlnou® pro alergiky

Raději se tulíte ke své partnerce či partnerovi pod extra širokou přikrývkou? Potom právě pro vás máme francouzské antialergické povlečení s Nanobavlnou®, které poskytne luxusní zázemí a spolehlivou ochranu před roztoči vám oběma. Je natolik pohodlné a krásné, že jakmile do něj jednou ulehnete, už nebudete chtít vstát z postele.

Sada obsahuje 1× povlečení na francouzskou přikrývku v několika velikostech a 2× povlak na polštář o rozměru 70 × 90 cm. Stejně jako klasická varianta pro jednoho je i toto povlečení opatřeno zipem, takže skvěle drží jak na přikrývce, tak i polštáři.

Povlečení na přikrývku:

Povlečení na polštář:

  

200 × 200 cm

70 × 90 cm

200 × 220 cm

70 × 90 cm

240 × 200  cm

70 × 90 cm

240 × 220  cm

70 × 90 cm

  

Dětské povlečení s Nanobavlnou® pro alergiky

Perfektní ochranu před roztoči a jejich alergeny si bez pochyb zaslouží i ti nejmenší – ať už jsou alergici, astmatici, nebo jim jen chcete dopřát kvalitní spánek. Proto jsme i pro ně vyrobili antialergické povlečení z Nanobavlny®. Když navíc pořídíte i dětské protiroztočové prostěradlo nebo povlak na matraci dopřejete svému dítěti naprosto bezpečné místo pro odpočinek. V takto vybavené postýlce se mu uleví už po první noci a projevy alergie na roztoče se výrazně zmírní. Bude se tak probouzet odpočaté, bez rýmy, ucpaného nosu či kašle.

► Zjistěte, jak vybavit postel alergika.

Sada dětského povlečení pro alergiky obsahuje: 1× povlečení se zipem na dětskou přikrývku a 1× povlak na polštář.

Povlečení na přikrývku:

Povlečení na polštář:

90 × 135 cm

45 × 60 cm

Nejlepší povlečení pro alergiky na roztoče

Toužíte po klidném spánku v luxusu, pohodlí a bezpečí? Přesně to vám dopřeje protiroztočové povlečení s Nanobavlnou®. Jemný, lesklý a úžasně příjemný bio bavlněný materiál s nanotkaninou uvnitř si pro jeho skvělé vlastnosti a úžasný vzhled doslova zamilujete. Už nebudete chtít usínat v ničem jiném. Pořiďte si proto rovnou dvě sady, které budete moct střídat během praní. 

► Přečtěte si, jak se starat o nano lůžkoviny nanoSPACE®.

Antialergické povlečení společně s dalšími nano lůžkovinami od nanoSPACE® je ideálním a spolehlivým řešením pro zdravý a bezpečný spánek bez použití chemie – nejen pro alergiky a astmatiky, ale pro všechny. Dopřejte si i vy kvalitní a vydatný odpočinek, jež vám dodá energii a sílu do dalších dnů. Stačí si jen vybrat ››

 

Josef Handrejch z nanoSPACE
Josef Handrejch vystudoval Technickou univerzitu v Liberci a v nanoSPACE se věnuje výzkumu a vývoji nových nanovlákenných produktů. Má bohaté zkušenosti z oblasti textilní výroby a z oblasti použití nanovlákenných materiálů.