20 % sleva na anatomický polštář pouze do pondělí 1.4. 2024.

Jak vybrat lůžkoviny pro alergiky?

Jistě znáte ten pocit, kdy se celý den těšíte do postele. Až se zavrtáte do peřin a budete se moct oddávat slastnému odpočinku. Po probuzení však místo přívalu energie cítíte únavu. Máte ucpaný nos, oteklý obličej a pokašláváte. O chronické rýmě radši ani nemluvě. Čím to je? Na vině jsou vaši spolunocležníci – roztoči. Jejich alergeny, které vylučují, vás doslova dráždí celou noc. 

Nezoufejte. I vy si můžete dopřávat příjemný, ničím nerušený a bezpečný spánek. Stačí si jen vybavit postel lůžkovinami s nanotkaninou, které jsou ideální volbou (nejen) pro alergiky. Během spánku dokonale ochrání a po probuzení se budete cítit naprosto skvěle a odpočatí.

jak-vybrat-luzkoviny-pro-alergiky-fb 

 

V čem se skrývá tajemství úspěchu? V nanovláknech…

Určitě vás zajímá, v čem jsou lůžkoviny s nanotkaninou tak výjimečné. Co stojí za jejich úspěchem v boji proti roztočům? Za vším hledejte nanovlákna – tenká vlákna, která mají rozměry o velikosti několik desítek nanometrů (nm). Nanotkanina, jež je z nich upředená, tak dokáže perfektně zachytit roztoče i jejich alergeny, a navíc jim zabraňuje ve shromažďování a množení.

Pro představu: 1 nanometr je 1 000× menší než mikrometr. Takže nanotkanina je jako jemná pavučina, jejíž otvory mezi jednotlivými vlákny jsou opravdu titěrné. Jsou velké pouhých 80–150 nm. Zatímco rozměry prachového roztoče se pohybují okolo 420 000 nm a jejich alergeny (výkaly) jsou velké 1 000 nm.

Právě proto tito škůdci nemají sebemenší šanci nanovlákennou tkaninou projít. Stejně jako ani bakterie či viry. Přesto je ale tento materiál 100% prodyšný a velmi příjemný. Jedná se čistě o mechanickou bariéru, která jednoduše avšak účinně chrání zdraví a dopřává klidný spánek, a to bez použití jakékoliv chemie.

Proč se chránit před roztoči?

Roztoči jsou malí živočichové, kteří jsou pouhým okem prakticky neviditelní. Přesto dokážou pořádně potrápit – obzvláště jejich výkaly, které způsobují nepříjemné alergické reakce

Pokud vy nebo vaši blízcí máte často ucpaný nos, chronickou rýmu nebo kašel, opakující se záněty dutin či nosohltanu, tak určitě zpozorněte. Přesně toto jsou jedny z nejčastějších příznaků alergie na roztoče

Tip: Zjistěte více o alergii na roztoče a jak s ní bojovat.

I když se vám to ani trochu nelíbí, postel, kam každý večer uleháte, je jich plná. Milují totiž teplo, tmu a odumřelou lidskou kůži, kterou se živí. Stejně jako plísněmi a kvasinkami. Najdete je ale i v sedacích soupravách, kobercích, závěsech, plyšových hračkách a prostě všude. Proto je důležité se před nimi chránit alespoň během spánku.

Tip: Jak vybrat nejlepší přikrývku pro děti?

nanoSPACE® přináší klidný a zdravý spánek bez roztočů

Nejlepší ochranou před roztoči je prevence. Právě z toho důvodu společnost nanoSPACE® využila výhod a přínosů nanotechnologií a stala se prvním výrobcem protiroztočových povlaků, přikrývek a polštářů s nanotkaninou na světě.

Neusínáme však na vavřínech a neustále se věnujeme vývoji a vylepšování svých produktů s nanovlákennou membránou vyráběnou v České republice. Vysloužili jsme si tak i další světové prvenství – tentokrát díky protiroztočovému povlečení a povlakům z Nanobavlny®, kde jsme propojili funkčnost materiálu s kvalitním a velmi příjemným bavlněným saténem.

Naše antialergické nano lůžkoviny tak dopřávají klidný a ničím nerušený spánek každému, kdo rád smysluplně investuje do svého zdraví a odpočinku. Velké oblibě se těší už několik let nejen mezi alergiky a astmatiky, ale i ostatními, kteří se chtějí báječně vyspat.

Pohodový spánek bez nezvaných hostů vám poskytnou:

Jak ideálně vybavit postel pro alergiky?

Pokud chcete 100% ochranu zdraví a spánku před roztoči, je ideální ochránit celou postel: matraci, polštář i přikrývku. Jen tak jste skutečně v bezpečí a roztoči, potažmo jejich alergeny na vás nemůžou. Jedná se o skvělou prevenci, díky které nebudete muset polykat úlevové léky, jež často utlumují nejen alergii, ale i vás.

Možností, jak vybavit postel alergika, máte hned několik. Stačí si vybrat, co vám bude nejvíce vyhovovat.

Ochrana matrace

ochrana-matrace

Ochrana matrace je naprosto zásadní, proto ji rozhodně nepodceňujte. Vzhledem k tomu, že se matrace nedá vyprat a ani čištění není zrovna jednoduché, udržuje se v ní nejvíce roztočů – rozumějte miliony roztočů a miliardy jejich alergenů. Můžete ji ale dokonale ochránit hned dvěma způsoby:

  • Protiroztočový povlak na matraci

Protiroztočový povlak nanoSPACE® na matraci funguje jako nepropustná bariéra. Pod měkkou a prodyšnou textilií na povrchu, z níž je povlak vyroben, se nachází tenká vrstva české nanotkaniny, která efektivně brání roztočům ve shromažďování a množení. Pořídit ho můžete jak na klasickou, tak i na dětskou matraci.

Na antialergický povlak je následně nutné natáhnout jakékoli prostěradlo, jak jste běžně zvyklí. Velkou výhodou povlaku na matraci je, že jej stačí prát pouze 1–2× ročně, a přesto vám poskytne 100% ochranu

► Zjistěte, jak si vybrat povlak na matraci.

  • Protiroztočové prostěradlo nanoSPACE + Nanobavlna® 

Další možností je protiroztočové prostěradlo pro alergiky, které je vyrobeno z vícevrstvé textilie s nanovlákennou membránou. Dokáže plně nahradit funkci protiroztočového povlaku na matraci. Jen je nutné jej prát mnohem častěji podle potřeby.

Pro ještě větší pohodlí můžete zvolit protiroztočové prostěradlo z Nanobavlny®. Perfektně chrání vás a dýchací cesty před alergeny, ale navíc je velmi příjemné a prodyšné. Je vyrobené z bavlněného saténu – látky pevné struktury s jemným lesklým povrchem – a české nanotkaniny. Kromě ochrany jistě oceníte, že si i po mnoha pracích cyklech zachovává svou zářivou barvu.

► Přečtěte si zajímavosti o Nanobavlně®.

Ochrana polštáře

V klasickém polštáři se též skrývá několik milionů roztočů a ještě mnohem více jejich alergenů, které během spánku vdechujete. Proto je při preventivní péči o zdraví alergika či astmatika rozhodně dobré nepodcenit i správnou ochranu polštáře. I zde máte několik možností, jak zabránit roztočům v narušování zdravého spánku.

ochrana-polstare

  • Protiroztočový povlak na polštář 

Protiroztočový povlak nanoSPACE na polštář funguje úplně stejně jako povlak na matraci – zajišťuje neprůchodnou hradbu mezi alergikem a roztoči. Navíc jim nanovlákenná membrána zabrání ve shromažďování a množení.

Při použití povlaku s nanotkaninou je opět potřeba jej povléct, klidně běžným povlečením, a postačí  ho prát 1–2× ročně.

► Zjistěte, jak vybrat antialergický povlak na polštář. 

  • Protiroztočový polštář 

Pokud však chcete investovat do nového polštáře, potom se rozhodně vyplatí připlatit si za protiroztočový polštář s nanotkaninou. Je příjemný, zajistí vám dokonalou ochranu i pohodlí a je 100% prodyšný. Výhodou je, že jej můžete prát 1–2× ročně a stačí vám povlékat ho obyčejným povlečením.

Vybrat si můžete z mnoha variant: klasický polštář, prošívaný se zipem, z Nanobavlny® nebo dokonce velmi příjemnou cestovní verzi, tzv. podkovu. Ano, i na cestách se můžete chránit a dopřát si nerušený spánek.

Jak si vybrat vhodný polštář s nanotkaninou? Čtěte. 

  • Protiroztočové povlečení na polštář 

Pro ochranu polštáře můžete, kromě výše uvedených možností, zvolit protiroztočové povlečení s nanovláknem Nanobavlna®, které opět zajistí spolehlivou ochranu dýchacích cest před roztoči. K dispozici máte také dětské povlečení pro alergiky z Nanobavlny®.

Doporučujeme zakoupit alespoň 2 sady, abyste je mohli střídat podle potřeby během praní. V jedné sadě najdete povlečení na polštář i přikrývku.

► Přečtěte si, jak vybrat povlečení pro alergiky?

Ochrana přikrývky

ochrana-prikryvky

Přikrývka je bez pochyb též nepostradatelnou součástí postele. Poskytuje pohodlí a teplo během spánku. Jenže i v ní si roztoči doslova libují – žije jich v ní opět několik milionů. Při převalování se z přikrývky práší a alergik se ráno budí oteklý a s ucpaným nosem. Proto je ideální myslet i na vhodnou ochranu přikrývky.

  • Protiroztočový povlak na přikrývku

Stejně jako u matrace nebo polštáře můžete i na přikrývku koupit povlak nanoSPACE® s nanovlákennou membránou, která roztoče nepustí k vám a nedolí jim se množit

Při použití povlaku s nanotkaninou je nutné jej povléct jakýmkoli povlečením a prát ho můžete jen 1–2× ročně.

  • Protiroztočová přikrývka

Jestli jste se rozhodli pořídit si novou přikrývku, můžete rovnou sáhnout po velmi komfortní protiroztočové přikrývce nanoSPACE® s nanotkaninou. Máte tak jistotu, že se k vám roztoči nedostanou a nebudou nijak narušovat poklidný spánek. K dispozici máte rovnou několik variant: celoroční, letní, zimní, thermo, duo a nechybí ani dětská antialergická přikrývka.

typy-prikryvek

Výhodou je samozřejmě i to, že vám bude stačit běžné povlečení a přikrývku můžete prát pouze 1–2× ročně.

► Jak vybrat přikrývku? Zjistěte to.

  • Protiroztočové povlečení na přikrývku 

Pokud už máte oblíbenou přikrývku, která vám dopřává pohodlí i teplo, můžete si na ni pořídit protiroztočové povlečení pro alergiky. Speciální nanovlákno Nanobavlna®, z níž je povlečení vyrobené, zajistí komfort a příjemný odpočinek bez roztočů a jejich alergenů

Doporučujeme koupit rovnou 2 sady, abyste je mohli při praní střídat podle potřeby. V každé sadě máte vždy povlečení na přikrývku i polštář.

Využijte výhodné sety

Rozhodli jste se vybavit postel nano lůžkovinami nanoSPACE? Potom vás jistě budou zajímat cenově výhodnější sety, které šetří nejen zdraví, ale i peněženku. Pořízením celého setu ušetříte několik stovek a efektivně ochráníte zdraví a spánek alergika.  

Za výhodnou cenu můžete pořídit: 

Investice do nano lůžkovin = investice do zdraví

O tom, že jsou lůžkoviny s nanovlákennou membránou spolehlivou volbou pro zdravý a bezpečný spánek pro alergiky a astmatiky, není sebemenších pochyb. Jejich nesporných výhod si může užívat ale úplně každý, komu záleží na pohodlí a kvalitním odpočinku. Jedná se totiž o ideální řešení bez použití jakékoli chemie, které nijak nenarušuje spánek, ba právě naopak. Nanotkanina by proto měla být naprostým standardem ve všech lůžkovinách.
Dopřejte si bezpečný a ničím nerušený spánek. Pořiďte si nano lůžkoviny ›› a oddávejte se vy i vaši blízcí slastnému odpočinku bez nezvaných hostů.

Jak získat slevu na nanoSPACE? 

1) Zaregistrujte se k nám do newsletteru. Věrnost se u nás vyplácí. 😊

 
 

2) Požádejte svého lékaře o vydání unikátního slevového kuponu na celý sortiment lůžkovin na e-shopu nanospace.czVyžádat si můžete i více kuponů. V rámci jedné objednávky je však možné použít pouze jeden kupon. Spolupracuje s námi více než 500 českých a slovenských alergologů. Seznam alergologů, kteří souhlasili se zveřejněním, najdete zde

Jak kupon použít?

  • vyberte si zboží a vložte jej do Košíku
  • přejděte do Košíku a v 1. kroku zaškrtněte políčko "Mám slevový kód"
  • do prázdného pole vepište slevový kód z kuponu a potvrďte kliknutím na tlačítko "Použít"
  • z ceny lůžkovin v košíku se vám odečte sleva 10%

 jak-pouzit-slevovy-kupon-od-alergologa

  

Zjistěte více o alergiích:

Josef Handrejch z nanoSPACE
Josef Handrejch vystudoval Technickou univerzitu v Liberci a v nanoSPACE se věnuje výzkumu a vývoji nových nanovlákenných produktů. Má bohaté zkušenosti z oblasti textilní výroby a z oblasti použití nanovlákenných materiálů.